Upp och ner

Mitt humör här hemma växlar ungefär lika snabbt som vädret. Det pendlar mellan ”äsch, det är bara lite regn, vi hittar på saker ändå” och ”allt är bara regnigt, pissigt och kallt och jag vill ju vara på bilsemester nu”.

För det går ändå inte att undvika att sakna framförallt värmen, är det varmt så man kan hänga på en badstrand någonstans så blir både sommar- och semesterkänslan mer påtaglig. Det här vädret med 13 grader och skurar gör mer att det känns som om sommaren redan är över och att vi nu redan är inne i hösten, vilket gör mig ledsen.

Får jag bara lite sol och värme så är jag inte besvärlig alls att ha att göra med…

Vi gör det bästa vi kan, vi planerar utflykter och gör småturer, men allt känns ändå som lite halvdana substitut för det man egentligen hade velat göra.

Som det är nu så har jag ett vansinnigt sug efter att boka bilsemester till Kroatien nästa år igen, det var ett par år sedan nu och efter att den senaste slutade i lite halv katastrof så har jag inte riktigt orkat med att tänka mig en bilsemester igen, men nu känner jag absolut att jag är redo. Dessutom är Filip just nu fantastiskt smidig att ha att göra med, han pratar så man kan förstå det mesta, HAN förstår det mesta vi säger, han är ganska lugn och följer glatt med på det mesta vi tar oss för. Det är inga protester vare sig inför bilresor eller skogspromenader, eller egentligen något annat vi föreslår – det gör att man inte behöver göra åt en massa onödig energi, för vår del som föräldrar. Som bonus så sover barnet också på morgnarna (knappt jag vågar skriva det, vet exakt hur det är när man har barn som vill gå upp kl 04), till halv nio, nio – vi får alltså sovmorgon allihop???

Längtar efter nöjesparker, tysk öl och att resa söderut.

Nu har vi ändå planerat in veckan som kommer efter de förutsättningar som finns, det blir ett mycket efterlängtat besök av en kompis med familj i morgon, vi ska försöka hyra en eka eller kanot och fiska lite i Bunn en dag, det blir nog en danstripp till Ekehagens forntidsby och så kanske en tur till Visingsö. Men vart vi än åker så lär vi väl behöva ta med full regnmundering, som det ser ut… Hur fördriver ni de här regniga dagarna?

2 reaktioner på ”Upp och ner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s