31:ans glass och kök

Den här lilla godingen har legat på min lista länge nu, eftersom de flera år vunnit pris för Sveriges bästa glass, men eftersom det ligger nästan vid Omberg och alltså en knapp timme bort så har vi inte direkt haft vägarna förbi. Förrän nu, då.

Mina förväntningar var ju himla höga, ska sägas, och det var en låååång kö så det verkar vara riktigt populärt. Glassen var jättegod, väldigt len och smakrik och inte isig alls, men jag saknade lite roligare smaker? Alla grundsmaker fanns där, det mest exotiska var nog sen saffran (tog jag), spunnet socker (gick bort pga sin giftblå färg) och kanske typ After Eight? Inte superspännande med andra ord, och när det numer görs bra gelato lite varstans i mer närliggande trakter så kommer vi nog inte åka upp dit igen, om vi inte har vägarna förbi av andra anledningar. Jag saknade liksom känslan av att ”åh den där smaken bara måste jag prova”! Men som sagt, gott och välgjort, så kanske är det bara jag som är kinkig.

Filip fick Vit Choklad, men där är den ifrån Italienska glassfabriken i Jönköping hästlängder före.
Jag tog saffran, väldigt god och smakrik.
Maken tog Bounty och så After Eight. Liksom gott fast inget som man tappade andan över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s