Fönstertittare

Man kan ju tycka att det borde vara en självklarhet vid det här laget, men det slog mig ändå just hur mycket jag gillar att skriva här. Att formulera det som finns inuti men som gärna vill ut, det som är personligt utan att vara alltför privat, att hitta ord att förklara saker som känns stora och svåra inuti huvudet men så mycket mindre när de uttalas. Ni är lite som min låtsaskompis, var och en av er, det är ju ofta en ganska enväga kommunikation, men samtidigt så hör jag liksom era svar lite i mitt huvud ändå ibland. Det innebär ju iofs att om ni inte vill bli missförstådda så kanske ni skulle skriva tillbaka ibland, hahaha!

Lukas som ju var riktigt, riktigt hängig igår har gjort en riktig helomvändning och är nu nästan som vanligt. Skönt ändå att det vände så himla fort?! Sen ska han ju såklart ändå få vara hemma två dagar till. Däremot blir han inte ensam hemma, i morgon är det studiedag och alla 3 barnen är hemma från skola och dagis, dessutom fyller Oliver år OCH jag har skola på distans hela dagen… Tobbe är ju hemma med, men det lär väl ändå bli full rulle gissar jag.

Jag har gått lite promenader i kvällsmörkret denna veckan, tycker det är så mysigt när man kan få små ögonblicksbilder av folks vardag. Familjer som sitter och äter, ungar som sitter och spelar eller kollar padda, folk som går och småstökar. Alltså, jag stannar inte och glor in hos folk, men man ser ju små skymtar när man går förbi. Det känns liksom lugnande på något sätt, att se alldeles normalt vardagsliv. Sen kan det ju såklart vara en jätteskev bild av verkligheten, i själva verket är det ingen som pratar runt matbordet för man är sur, eller så sitter tonåringen i sin säng och chattar med en kompis om hur dåligt hon mår. Men ändå, jag väljer att tro att de har de bra där inne i sina hem ändå.

Längtar efter lite snö och frost som lyser upp i mörkret lite, men det ser väl inte så väldigt lovande ut, förutom en kort sväng på fredag morgon möjligen.

Vi har ju satt upp lite ljusslingor i trädgården, och vi är absolut inte de enda ser jag ju. Lite här och var har folk gjort detsamma, och jag har sett både adventsljusstakar och till och med en fullt klädd julgran i ett vardagsrum?! Det känns som man tar till de knep man kan för att ha något att göra och få det lite mysigt. Jag är likadan, jag och Lukas gjorde lite julpyssel idag, och vi kokade julens första två julgodisar (recept kommer). Inte för att de senare lär finnas kvar vid jul, men ändå… Nu ska jag kolla hela Sverige bakar, ha en skön kväll!

Bakom den här lilla söte skymtar våra ljusslingor på altanen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s