Liv i trädgården

Det blev ett mycket kort uppehåll för min egen del i sjukan/vabbandet. I går kväll fick Filip feber igen och var jätteledsen och hade ont i örat. Var helt säker på att vi skulle vakna upp till sprucken trumhinna idag, men antingen har sprack den i natt utan att det runnit nåt ur örat eller så blev det ingen riktig öroninflammation, för nu har han inte just ont i örat längre. Febern kvarstår dock, så humöret är därefter.

Har i alla fall hunnit vara ute i trädgården litegrann idag, iofs en ganska kort stund eftersom en viss valp börjar gräva varthelst hon kommer åt så fort man vänder ryggen till, jävligt osmidigt. Däremot HAR hon faktiskt tappat sina båda hörntänder uppe, grymt skönt och vi väntar in dem där nere med – men än så länge vill hon ändå bita och tugga på allt/alla.

Ute i trädgården såg vi både humlor (ovan), bin, en citronfjäril och en nässelfjäril?!
Behövde vända ner lite av det grövsta trädgårdsrenset som legat sedan i höstas med, och kan mycket nöjd konstatera att det fullkomligt myllrar av maskar, så fantastiskt!

När det är lite lugnare så där en stund så känns det mesta väldigt mycket bättre. Jag hinner till och med känna mig lite glad – men minsta lilla motgång med tex en bitig hund eller ett gnälligt barn så märker jag ändå hur obefintligt mitt tålamod är och hur lite mitt ”batteri” är laddat ändå. Men åtminstone skönt att känna att det hjälper lite att stressa ner, nu måste det bara få hålla i sig ett tag så jag hinner komma upp på plus igen!

Vår påsk kommer bli lugn – jag hade såååå gärna velat hänga med bror med familj som är i stan över påsken, men med tanke på att Filip (och Tobbe) är sjuka så känns det inte som det kommer hända 😦 Iofs är ju påsken 4 dagar lång, så kanske nån av de sista dagarna att vi åtminstone kan ses lite ute, vågar knappt ens hoppas nu för tiden. Så, i övrigt blir det bara vi 5 (plus hund) som kommer hänga – som vanligt, alla dagar, alla högtider… Det är som det är, antar jag. Hoppas hinna in här och skriva lite mer under påsken – har åtminstone minst EN rolig sak jag vill skriva om, men för övrigt önskar jag er ändå alla en Glad Påsk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s