Det jag längtar till…

Vi packar lite smått här, de stunder som blir över – eller som i går när det ändå var skruttväder så grejade vi mest hela dagen, men då var också de stora pojkarna hos mormor. Det som var enklast att packa ner körde vi ju undan redan till fotograferingen, men nu får man liksom tänka vad man kan tänkas behöva fram till åtminstone mitten av oktober. Klarar man sig utan vinterjackan? Ja kanske, men det är ju inte helt säkert heller.

I går rensade jag ur allt sånt jag inte MÅSTE ha i köket tills dess, så att det ska vara fint i lådor och skåp till visningen. En del slängdes, men det mesta används om än inte varje dag direkt. Att installera mig i vårt nya kök är en av de sakerna jag ser fram emot mest – att se vad som behövs, vad som ska vara vart och fixa och göra i ordning. Ett litet rum i köket har nog använts som förråd, men jag tänker inreda det till ett riktigt skafferi – med plats för sylt, marmelad och äppeljuice – eller allt annat man gärna vill göra och spara av sommarens bär och frukter.

Också fantastiskt mysigt med en eldstad i köket?!?

En annan sak vi har MÅÅÅÅÅNGA planer för är det extra rummet vid garaget. Vet inte exakt hur stort det är, men runt 30 kvm skulle jag tippa på, dessutom finns det ett loft där jag tror man kan sova. Där finns ju vatten och en ho i rummet bredvid, beroende på hur rummet håller sig varmt så kan man ju inreda det som gästhus tex, men ska man hyra ut under exempelvis mässor så behöver det ju finnas toalett och dusch. Annars skulle man kunna göra det till lek- och spelrum till barnen, träningsrum, biorum, eller tusen andra roliga saker som ploppar upp i huvudet när man minst anar det. Det är himla kul att ha en sån yta, som skulle kunna bli lite vad som helst!

Drejstudio? 😉

Planerna för det nya huset är just det – planer för huset (och garaget). Vi kommer behöva nån slags automover för att hålla gräset precis runt huset i schakt, men övrig mark (alltså betesmarken) tänker jag att jag mest ska låna ut till grannen ett tag, tills vi orkar och vill göra något med den – det kanske dröjer flera år, men den finns ju där när vi vill och orkar! Det var ju inte superlägligt att hitta sitt drömboende när man är sönderstressad och deppig, men det var alldeles för bra för att inte hoppa på, och genom att kunna hantera en sak i taget så känns det ok ändå (ur stress-synpunkt alltså, annars känns det oerhört mycket bättre än ”ok”).

Det är så himla roligt att ha en massa nytt att planera runt, att fundera på hur man kan få till det bästa möjliga och få till bra lösningar till. DET är något som ger mig energi och gör mig kreativ! Har redan funderingar på att jag skulle vilja ha nån slags ”öppet hus” med glöggtema i december, det vore SÅ kul att få visa er vårt hus och att framförallt träffa er! (De flesta som läser här på regelbunden basis är ju folk jag på ett eller annat sätt känner, även om den största mängden läsare kommer hit för recept)

2 reaktioner på ”Det jag längtar till…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s