Svart blir grått

Den här helgen har ägnats åt att byta badrumsfönster. Eftersom vi ska göra om badrummet kände vi att det var läge att byta det fönstret nu, de övriga fönstren klarar några år till men just här känns bättre att få ett nytt när vi nu ska kakla om. Det är lite skrattretande att det ska ta två personer en helg och mer därtill att byta ett enda fönster, när jag räknar med att mina hantverkare byter ungefär 8 på en dag, men när det är en ny sak för oss och man samtidigt ska reda med tre barn, hund OCH åka in i två omgångar till stan för att köpa sånt vi behöver – då är det ju inte så konstigt att det tar tid.

Så här såg det ut när vi bänt bort gamla fönsterfoder, innan vi bytte fönster

Kapade nya fönsterfoder och grundmålade dem innan vi satte upp det, men ett råkade jag fasa av lite för mycket så det ska jag göra om och måla igen, så ni får ingen ny bild idag. Fönsterbytet gick bra annars, det tog lite tid att komma på hur det gamla satt fast bara. Återigen märks hur välbyggt och ordentligt gjort huset är och det känns ju himla bra! Tar bara lite längre tid när man ska göra om nåt, men hellre det.

Ville komma åt att måla precis runt fönstret med innan vi satte nya foder, men vi bestämde oss för att inte ta svart slamfärg igen utan en grå. Det blir liiite mjukare än den svarta tycker jag. Just nu blir det ingen enorm skillnad, men det är för hela huset behöver målas (sommarens projekt) och just nu ser lite dassigt ut. Nedan ser ni när jag målar med det grå precis runt fönstret, och det svarta, slitna bredvid.

Och en närbild från när det börjat torka.

Det syns väldigt väl vilket behov det finns att måla huset, men ser man hela huset på lite håll märks det knappt. Lovar nu ska få en bild på utsidan när jag orkar göra en ny foderbräda över fönstret och dessutom köpt nya bleck och plåtar, men det dröjer nog till nästa helg eftersom tiden i veckorna är knapp. Kul ändå att ha gjort hela momentet själva, skulle vi byta fler fönstret nu skulle det såklart gå mycket snabbare, nu när vi vet hur man gör. Kram på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s