Mamma

Ett inlägg i Underbara Claras utmaning fånga februari.

Vi har skaffat en surrogatmamma – möt Hönan Herta! Hönan Herta är en lite dvärgsilkeshöna som var till salu på blocket pga att hon bara ruvade hela tiden – PERFEKT eftersom våra Silverudds Blå-hönor inte är lagda (eller framavlade) åt det hållet. Jag vill helst slippa kläcka ägg i äggkläckare utan vill mycket hellre ha en riktig hönsmamma till kycklingarna.

Den här makalöst söta lilla ”tanten” (hon är bara 2 år men hon ser precis ut som en liten tant i pälsmössa) bor just nu i hönshuset tillsammans med ankorna och två snälla hönor vi flyttat över för att hålla henne sällskap. När det blir lite varmare ute – kanske i början av mars, kommer vi ta ett gäng ägg (beräknar runt 8-9 st) från de hönorna som är i tunnelväxthuset och som går med en tupp och lägga under lilla Herta. Förhoppningsvis kommer hon då ruva fram ett litet gäng kycklingar! Vi tänker att vi ska kunna låta henne ruva 2-3 gånger i år om hon vill och mår bra, för att förnya flocken. Hönor lägger nämligen inte ägg så länge, 2-3 år ungefär, så vill vi ha kontinuerlig produktion så måste vi liksom fylla på.

Håll med om att hon är så söt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s