Bagarfrossa

Jag som tycker det är aptrist att baka saker som man måste jäsa har just nu en period när jag tycker det är rätt mysigt att baka just bröd. Det blir ganska mycket freebase, annars är det inte roligt, men håller mig väl till en halv påse torrjäst, ca 12 dl blandat mjöl och så 5 dl vätska. Ibland blandar jag i rivna morötter eller zucchini, ibland havregrynsgröt och ibland annat – det blir alltid lite olika. När andan faller på så sätter jag en deg på morgonen och knådar den i min kitchen aid (så man slipper klabba ner sig så mycket), sen får den jäsa tills jag kommer ihåg den igen…

Förra helgen blev det formfranska med rivna morötter och havregryn – mumma!

Det är väldigt praktiskt när man vill vara ute och greja hela dagen men vi ändå behöver äta lite mitt på dagen, då är det lätt att motivera alla till att äta mackor och så tar vi middagen senare. Och så slipper man bryta allt man håller på med för att ställa sig och laga mat mitt på dagen med – win win ju!

I dag var jag sugen på baguetter, blir ju perfekta lunchmackor av det…
Lyxlunch med iskaffe!

Det enda jag håller mig till är Underbara Claras tips att öka på smaksättarna – står det 2 tsk salt tar jag 3, står det 1 msk honung så tar jag 2, det gör verkligen hela skillnaden! Har SÅ svårt för bröd utan tillräckligt med salt, det smakar ju ingenting…

Grytbröd i olika varianter har det också blivit ett antal gånger – mycket praktiskt och gott!

Just det – använder alltid termometer med och tar ut vid 98 grader! Hög temp i ugnen och helst ånga med. Supergott blir det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s