Jag tror på sol igen

Idag lär det inte bli mycket gjort, Lukas är fortfarande dassig efter vaccinet och sover bara om han får ligga i min famn, så det här blir ett en-hands-inlägg… Gissar att dagens ämne kan få lite reaktioner, eftersom det är ungefär lika känsligt som att diskutera tex amning vs ersättning. 😉

Dag 9 – min tro
Jag är inte troende alls, inte i konventionell mening i alla fall. När jag var tonåring konfirmerades jag, men det var bara för att ”alla” gjorde det, och så fick man ju presenter. När Tobbe och jag hade gift oss bestämde vi oss för att gå ur svenska kyrkan, och därför är inte heller våra barn döpta.

Jag har svårt för religion, speciellt den som baseras på bibeln eller liknande, jag tycker att det är läskigt att folk lägger ansvaret för både sitt liv och sina handlingar i en fiktiv guds händer. Dkulle jag vara tvungen att välja religion får det bli hinduism eller buddism (jag medger gärna att jag har stora kunskapsluckor i ämnet så jag kan säkert ha fel fakta här och där) eftersom de verkar vara de enda religionerna som inte försöker påskina att deras tro är den ENDA rätta.

På det hela taget bryr jag mig inte alls om vad folk tror på, så länge de inte försöker pracka på mig deras tro, och på samma sätt försöker jag inte övertyga folk om att det är fånigt att basera sitt liv på en bok som skrevs för tusentals år sedan (vilket är MIN åsikt).

Däremot kan jag känna att jag gärna vill tro att det finns ett syfte med universum i stort, även om jag inte tror på en gud som sitter och ”detaljstyr” folks liv.

Vad är din tro?

4 reaktioner på ”Jag tror på sol igen

 1. Vad är min tro….
  Jag vet inte om jag tror på nån Gud, men jag tror att det finns dem där ute som ser efter oss=) Och jag tror på ett liv efter döden… Jag tror också att våra husdjur följer oss alltid -jag har haft den känslan ett par ggr, som att jag inte kan leva utan den individen, att det finns ett starkt band! Jag har haft den känslan med både en katt och min förra häst…. Och jag tror att vi kommer att ses igen -i detta eller i nästa liv=)

  Gilla

 2. Ja, även de folk vi träffar! De folk vi har runt oss nu -familj och vänner, har vi haft i andra liv också. Det tror jag=)

  Gilla

 3. Hejsan!
  Ja… Bloggen blir ju försummad ibalnd… 😉 Nej hon hade över 40 nu ikväll så det blir inget bad imorgon tyvärr… Inget förkyld eller så än så jag hoppas på snabbt tillfrisknande dock! Hur är det med er? Lilleman pigg? Vad vägde han…? Vi kan ju höras på telefon imorgon… KRAM

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s