Tanken är ju så god – varför är inte brödet det då?

Alltså jag är helt med på tanken bakom LCHF. Läste första kapitlet av kostdoktorns nya bok och det är både logiskt och väldigt intressant med idén att vi borde äta mer sådan mat som vi är byggda för – dvs kött och grönsaker – och minimalt med kolhydrater, speciellt processade sådana som socker och vitt mjöl. Jag ställer mig helt på hans sida, och det är inspirerande som sjutton att läsa om.

MEN, jag känner mig fortfarande tämligen olycklig, eller åtminstone inte lycklig. Blodsockret rör sig inte alls med den här kosten, vilket i teorin är kanon för man slipper ju dipparna. Tyvärr infinner sig ju inte heller topparna, inte ens små, små toppar, så jag är fortfarande inne på att glida över mot GI efter helgen. Däremot känns det som om jag aldrig mer vill äta vare sig vitt mjöl eller socker, så förhoppningsvis har det här fört med sig något gott förutom (förhoppningsvis) lite viktnedgång.

Tänkte i alla fall ge ett exempel på min matdag, för den som är nyfiken på hur det kan se ut:

Frukost
10% grekisk yoghurt blandad med vispgrädde, frysta hallon och linfrön (tack för tipset Anders!). Ett ägg om jag är hungrig (fuskar med lite, lite kaviar till det för jag kan bara inte äta ägg utan) och så kaffe till.

Mellanmål
Spenatsoppa med ägg.

Lunch/Middag
Hamburgare med hemgjord tzatsiki och grönsaker. Lite oststavar till med, för att hålla sig mätt.


Absolut inga fel på maten man får äta, även om det fortfarande saknas något till. Men hungrig går man i alla fall inte!

Kvällsmat
Bresaolatallrik, samt en bit dessertost. Ett glas vin om man vill lyxa till det lite.

Men jag saknar att baka, jag har testat att baka LCHF bröd, muffins, chokladmousse och kladdkaka (av vilka de två senare var ok, men inte mer), men resultatet har tyvärr varit ganska äckligt.

Från det ena till det andra så sitter jag just och tittar på ”Mästerkocken” (varför heter de inte Masterchef Sweden som alla andra har döpt sina program till???). Jag har sett en hel del av de övriga masterchef-programmen och det är såååå roligt. Jag bara älskar matprogram. Och mattidningar. Det är lite som porr för mig tror jag 😉 . Har däremot väldigt svårt för Per Morberg, han är mest äcklig när han lagar mat tycker jag… Fast maten han gör är rätt ok.

Nä, nu ska jag sätta mig och titta på Halv Åtta hos Mig, som jag spelade in förut =)

2 reaktioner på ”Tanken är ju så god – varför är inte brödet det då?

 1. Hej vännen!
  Visst är boken bra… Jag kom aldrig ner på stan idag… Får göra ett nytt försök imorgon!
  Nu kämpar och kör vi! Jag hittade en bra blogg med massor av inspiration… Länken var lite konstig men Googla på typ ”min väg från 137 kg”
  Recept och en kanonstory!
  KRAM

  Gilla

 2. Jag är jättetaggad varje morgon, det är kvällarna det är bökigast tycker jag… =) Fast det känns ändå lite mindre dallrigt runt magen tycker jag allt, så då blir man ju sugen på att fortsätta!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s