Lördag 14/7

Vi lämnar Bremen och åker mot nästa Gasthaus i Bispingen – König Stuben. På vägen blir det ett stop i Soltaus centrum där vi fikar på ett jättemysigt café. Eftersom det regnar typ hela tiden idag så fortsätter vi förbi Bispingen och åker in till Lünenburg en stund. Tobbe shoppar lite mer, men jag hittar inget den här gången heller, irriterande! 😉

Tillbaka på König Stuben konstaterar vi snabbt att de serverar den godaste maten jag ätit i Tyskland – Tobbe äter en Angus-filé (18 Euro!) och jag äter en helt fantastisk helgrillad forell. Dessutom har de till barnens förtjusning en jättegod spagetti och köttfärsås, tror till och med de var trötta på Pommes… Till efterätt blir det glass och Apfelstrudel, och efter det så rullar vi ner i källaren för ett litet dopp i deras spa-pool. Till och med Lukas får ta ett dopp nu, han har varit pigg i ett par dagar och han älskar ju att bada, så vi chansar lite.

I restaurangen fick vi tipset att det är någon form av festival i byn, en ”HeideHof Schutzenfest” (har ingen aning om vad det är) och att alla barn går i fackeltåg från byns centrum vid 20.00. Klart vi knatar dit! Någon är snäll och lånar Oliver en lykta, och sedan går vi efter en orkester runt byn. Pga facklorna åker dessutom en brandbil bakom, tror det var minst lika spännande för barnen som resten… =) Efter rundvandringen går de flesta in i ett stort tält, men vi drar oss tillbaka för att sova lite, vi lyckades inte riktigt lista ut vad det var som gällde inne i tältet och det verkade kosta en del och det började bli sent. Älskade upplevelsen, och Oliver tyckte det var mycket spännande, så om någon vet vad sjutton det var vi firade så kan ni väl säga till?!?! =)

Innan ”starten”.
Glad med en fin lånad lykta!
Ja, vad sjutton firar vi egentligen??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s