Mjuk pepparkaka, nästan nyttig…

Idag vabbar jag med Lukas, som är förkyld. Ganska skönt att få en dag hemma efter allt på jobbet dessutom, så jag passar på att vila upp mig själv lite också, men HELT lugnt vill jag ju inte ha det, så jag och Lukas har gjort det vi tycker är roligast – att baka. Idag blev det en nästan nyttig mjuk pepparkaka (inspirerad av Tasty Health), lite modifierad såklart 😉

 Mjuk pepparkaka

3 dl havregryn
60 g vassleprotein med vaniljsmak
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk kanel
1 tsk ingefära (mald)
½ tsk kryddnejlika (mald)
1 mosad banan
1 ägg
1 äggvita
2 dl fil (eller mjölk)
5 msk socker eller sötningsmedel
ev. pecannötter eller valfri nöt.

Mixa ihop allt med en stavmixer tills havregrynen är mixade, och häll i en rund hålform som är smord med kokosolja (eller smör, för den delen). Strö över lite pecannötter, om du känner för det =) Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter – den ska INTE vara helt torr i mitten utan ganska kladdig när du tar ut den.

Riktigt god, och föll även Lukas i smaken som åt två stora bitar. Ja ok, jag åt 3 bitar. Än så länge.

En reaktion på ”Mjuk pepparkaka, nästan nyttig…

  1. Pingback: Mina (ätliga) tips till Advent | godatankar.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s