Mina (ätliga) tips till Advent

Det känns som det är fler än jag som är vansinnigt julsugna redan, eller? Jag bakade ju en del adventsfika i helgen, som nu ligger i frysen och väntar, men genom åren har jag ju faktiskt fått ihop en hel del recept som passar bra nu när vi närmar oss jul. Här är några tips inför advent!

Vi brukar göra julskinka och tomtegröt till advent, eftersom jag tycker julskinkan är godast nygjord och på julbordet är den lite tråkigt – och gröt och en skinkmacka är ju givet!

b6193-img_0034

Får man gröt över (eller om man köpt för många gröt-”korvar”) så är ju gotländsk saffranspannkaka nåt av det absolut bästa jag vet – dessutom så pass lite onyttig att den kan funka som mellis med.

b39be-img_5138

Sen jag bakade saffranssmörbullar nu i helgen så kommer jag aldrig mer baka vanliga lussekatter kan jag säga… Sjukt goda blev de!

img_2496

Vill du ge dig på pepparkakor så finns det inget bättre recept än min mormors gamla hederliga recept på detsamma – går inte att jämföra ens lite med de degar man kan köpa – men gör den i tid för den ska stå i kylen ett dygn!

384ed-img_9952

Som jag nämnt innan så är dubbla mandelkakor och arrakskakor klassiker i vår familj till adventsfikat.

f2dee-img_0717

Saffran är ju bara så vansinnigt gott, och att få ha en saffransbiscotti att plocka åt sig till kaffet eller teet måste vara en mänsklig rättighet runt jul?

be878-img_5358

Och slutligen, om man får hastigt besök eller bara inte orkar ge sig på något av ovanstående så är det ju aldrig fel med en mjuk pepparkaka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s