Frozen Cheesecake

Den här har jag växt upp med, fast under namnet ”philadelphiaglass”, och så hette den både länge och väl tills jag en dag plötsligt insåg att det såklart är detsamma som en frozen cheesecake! Älskar den här glassen, annars brukar jag inte vara sådär jätteförtjust i hemgjord glass om man inte har en glassmaskin (vår är paj), för den blir lätt isig, men den här är riktigt, riktigt god.

Frozen cheesecake

200 g philadelphia
100 g lättkvarg
3 ekologiska ägg
3 dl vispgrädde
1,5-2 dl socker
vaniljpulver
Digestivekex

Dela ägget i vita och gula. Lägg gulan, philadelphiaosten, kvarg, sockret och vaniljsockret i en stor skål (här kommer liksom hela smeten hamna sen) och rör ihop det. Vispa inte, för då blir osten väldigt, väldigt lös.

Vispa äggvitan hårt i en bunke, och vispa grädden löst i en annan. Vänd först ner vispgrädden i ostsmeten, och sedan äggvitan, försiktigt så att inte luften går ur smeten.

Smula 3-4 digestivekex (uttalas som av mamma, där man uttalar ALLA bokstäverna) i en form, och häll glassmeten över (om du har en glassmaskin så kan du köra smeten där i, såklart). Avsluta med ytterligare ett lager smulor, och ställ sedan i frysen ca 4 timmar, om du kan hålla dig….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s