Tabbouleh

Jag älskar tabbouleh. Älskar det syrliga, fräscha smaken, och tycker att den är sååå god till tex en grillad köttbit, men dessvärre är jag ensam i familjen om att gilla det så det blir inte av att jag gör det så ofta. Men men, ibland får man ju göra saker för bara sin egen skull, speciellt när jag har ett enorm buskage av persilja, helt sinnessjukt…

Tabbouleh
ca 5 dl hackad bladpersilja (inte vanlig krusbladig alltså)
1 näve hackad mynta
3 hackade tomater
2 dl kokt bulgur eller couscous ELLER 1 dl okokt couscous som sedan får svälla av dressingen i salladen

Dressing: 
1 dl citronjuice
1 riven vitlök
2 msk olivolja
2 tsk dijonsenap
salt och peppar

Koka bulgur eller couscous och låt svalna medans du hackar persilja, mynta och tomater. Blanda ihop dressingen (enklast att skaka i en burk) och häll över. Den här salladen är inte så känslig utan mår bäst av att stå kallt ett par timmar innan den serveras, för att dra åt sig dressingen. Det går utan problem att ha den i 2-3 dagar i kylen, även om den tappar lite färg i så fall.

Perfekt till grillade kamben och grillat vitlöksbröd av surdeg… 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s