Och vi hade till och med tur med vädret!

I går kväll kom vi hem från vår bilsemester ner till Kroatien, och här kommer en liten sammanfattning (får nog dela upp det lite annars blir det lite väl långt):

Vi gav oss iväg lördag den 27 juni, närmare bestämt runt 02:30 (vilket faktiskt visade sig vara lite onödigt tidigt, det hade räckt vid 04, men man vet ju aldrig hur trafiken flyter på), en lång och ganska ospännande dag som mest går ut på att lägga så många mil som möjligt mellan oss och Sverige… I och med att vi åkte lite ”för tidigt” så stannade vi ett tag vid kusten i norra Tyskland, runt Timmendorfer Strand, ett resmål jag kan rekommendera i sig själv, väldigt vackert! Vi landade i Bockenem, Niedersachsen där vi firade att semestern börjat med sedvanlig ”Zwei grosse Bier, bitte” och en god köttbit, såklart.

Vid Timmendorfer Strand finns en fantastisk strandpromenad, och dessutom ett akvarium (som vi besökt några år tidigare, inte så bra) med en stor lekpark utanför. 

Den påföljande dagen tog oss ner i sydöstra delen av Tyskland, till Bernau närmare bestämt, med ytterligare en övernattning, öl och kött.

Ser ut lite som i Österrike eller Schweiz här nere. 

När det gäller bilresan så frågar för övrigt de flesta jag pratar med om hur det går med barnen? Jag kan ju säga så mycket som att det funkar bra mycket bättre att spendera tre dagar i bilen för att åka söderut än vad det gör att åka till Gränna eller Göteborg… Man är helt enkelt mer förberedd – bilen laddas med leksaker, tidningar, spel och annat – försöker dock undvika godis eftersom sockerstinna barn är inget som underlättar en bilresa… Dessutom måste man ju förbereda barnen, tala om för dem att nu är det tre dagar i bilen som gäller, och sen försöka hjälpa till att få det att flyta på. Vi har aldrig haft några större problem på själva resorna, det blir oftast mer bråk när vi är framme och de ska leka ihop i 2 veckor, även om det såklart blir smågnabb ibland som man får styra upp.

En nyckel till att få barnen nöjda är att gå runt lite runt det Gasthaus man ska sova i, tills man hittar en lekpark. Vi har varit i MÅNGA lekparker, och de flesta är lite annorlunda mot vad de är här hemma så då blir det ju lite extra kul för barnen!
Viktigt att få springa av sig och klättra runt lite med, när man suttit hela dagen i bilen!

Tredje bildagen skulle sen då ta oss genom fyra länder, först sista biten av Tyskland, sedan genom Österrike (glöm inte vinjetten), genom Slovenien (samma sak här, glöm inte vinjetten, går bra att köpa vid gränserna och på mackar) och så till sist in i Kroatien. Dagen flöt på bra, och vi var framme i så pass god tid att vi passade på att åka ner till vackra Opatija för lunch innan vi hämtade ut nyckeln till huset.

Det är alltid extremt … intressant, att hämta ut nyckeln till ett semesterhus. Man är lite nervös (det är inte alltid lätt att hitta, ens med GPS, utan den hade vi aldrig kommit rätt för övrigt) och pirrig, hur kommer stället se ut? Vad finns där? Är det fräsch? Ja ni vet, tusen frågor… Vi konstaterade i alla fall på vägen dit att OJ vilka extremt smala små gator det är i Kroatien, tur de är enkelri… nähä, de är inte enkelriktade. Ok, vi backar lite här då, så blundar jag när ni kör förbi 😉 Haha, skämt åsido, man vande sig efter ett litet tag, men vi lärde oss också ganska snabbt att inte alltid följa GPS’ens hänvisningar för snabbaste rutt, utan hålla oss till de ”större” vägarna.

Så, vid fyratiden kom vi då fram till vårt hus vi hyrt via Novasol, och DET VAR FANTASTISKT! Vi har hyrt så många hus genom åren och man vet aldrig hur de är i verkligheten, men det här var perfekt… Inte så stort såklart, men fräscht (ganska nybyggt), välutrustat och med en helt ny och jättefin pool! Det är faktiskt det bästa huset jag hyrt, det är liksom inget speciellt egentligen, men det hade verkligen allt vi behövde – DESSUTOM var det helt perfekt att kunna hyra det i 10 dagar istället för i jämna veckor.

Det var tre hus som låg i en liten ”klunga”, ett till semesterhus (större dock) som hyrdes av några Tyskar när vi var där, och så ett hus som uthyrarna själva (ett par i 60-årsåldern och den enes bror) bodde i, de låg inte så nära att man på något sätt störde varandra dock.

Efter tre dagar i bilen kan jag ju säga att ja, vi FLÖG i poolen allihop!!!

Vi bodde på övervåningen, under var det bara ett stort förråd till det stora huset, så vi hade ändå huset ”för oss själva”. 

När vi kom ner hade det regnat i en hel vecka och varit kallt, så då var poolen runt 25 grader, men eftersom vi sen hade strålande sol och 33-35 grader i skuggan hela tiden så steg snabbt tempen i poolen till runt 29 grader – helt perfekt med andra ord!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s