Köttfärsgratäng

Nu när de flesta är tillbaka från semestern så kan det ju vara lite trögt att få igång alla rutiner runt mat och sånt. Grillat är ju oftast suveränt att ta med som rester och värma, men det är kanske inte VARJE kväll man vill grilla. Den här rätten är en variant som man kan göra med köttfärssås, antingen överbliven eller nygjord, en god allt-i-ett-rätt och väldigt god även när man värmer den i micron dagen efter.

Köttfärsgratäng

1 sats köttfärssås
8-10 potatisar beroende på hur stor form du vill göra
1-2 mozzarella

Koka ihop köttfärssåsen om du inte använder rester. Lägg ett tunt lager i botten på en ugnsfast form. Skär potatisen i halvtjocka skivor (ca 0,5 cm) och lägg ett lager över köttfärssåsen, innan du täcker det med ytterligare köttfärssås. Upprepa en gång till, så det blir 3 lager köttfärssås och 2 lager potatis.

Ställ in i ugnen, ca 175 grader med en bit ugnsfolie över, i ca 1 timme eller tills potatisen känns mjuk. Ändra ugnen till grillvärme och höj till 200 grader, ta under tiden ut formen och fördela lite riven, eller tunt skivad, mozzarella på toppen. Sätt in formen högt upp i ca 5-10 minuter, tills osten fått fin färg.

MINST lika god dagen efter! Och för att få in lite mer grönt är det gott att värma portionen ihop med en näve färsk bladspenat med…

Gratäng ser ju inte så kanongott ut på bild, men den ÄR toppengod!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s