Den perfekta kladdkakan

Nu har jag ju legat lite däckad i ett par dagar i halsfluss, så jag har inte orkat lägga upp det här receptet förrän nu. Det var maken som slängde ihop den här satsen i början av veckan, och den är grymt god.

Den perfekta kladdkakan

2 ägg
1,5 dl socker
0,5 dl mörk sirap
125 g smält smör
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
0,5 tsk vaniljpulver
en nypa salt

Bröa en springform med smör eller kokosolja samt kokosflingor. Smält smöret och låt det svalna lite. Vispa ägg och socker fluffigt, vispa sedan ner sirapen. Tillsätt det avsvalnade smöret och sikta ner mjöl, kakao, vaniljpulver och salt. Grädda i nedre delen av ugnen, på 150 grader, i ca 10-25 minuter (kan variera väldigt mycket), så den är klar längst ut i kanten men kladdig i mitten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s