Semester i Kroatien 2016 – del 4, shopping och fyllebaggar

Här kommer fortsättningen av min resedagbok över vår bilsemester till Kroatien, tidigare delar under Semestersidan i huvudmenyn.

Det är typ torsdag, tror jag, dagarna har börjat flyta in i varandra på ett behagligt sätt. Idag åkte vi upp till Rijeka, vilket tog ungefär en timme med bil. Den enda nackdelen med Senj är att shopping är i princip obefintlig så länge man inte bara vill köpa med sig nån slags souvenir. I Rijeka går vi i ett stort shoppingcenter, som är i princip tomt på folk dessutom, det är inte direkt högsäsong. Lite otippat hittar vi en affär som har superfina vandringsskor och kängor för typ inga pengar alls, och mitt i sommaren köper jag mig således ett par vinterfodrade vandringskängor för typ 550 kronor! Det blir lite annat smått och gott med, barnen får lite leksaker och badkläder, och så köper vi lite inhemskt vin med.

Tog inga bilder i Rijeka, men här kommer ett gäng bilder från Senj:


Haha, två lätt uttråkade barn får sitt och vänta ett par minuter medans vi vuxna nyttjar den enda punkten för öppet WiFi i stan…. Måste ju ha koll på väder och sånt, om inte annat. 

Tillbaka i Senj på kvällen så går vi ut och käkar – på Stari Grad för andra gången. Servicen är väl typ ok, men maten är fantastiskt god för en väldigt rimlig peng. Jag blir jätteglad över att båda barnen vill äta musslor, de smakade mina sist vi var där, så de får en jätteportion musslor att dela på – och snart är det helt tomt på tallrikarna. Det känns så roligt att vi äntligen kommit så långt med dem att de gärna provar ny mat (oftast) och dessutom gillar lite mer ovanlig mat. Servitörerna gjorde stora ögon när vi flyttade runt maten så musslorna hamnade vid pojkarna, lite kul det med! Själv åt jag en otroligt god tonfisk – lite åt det ”dyrare” hållet på menyn med sina 130 kronor. Maken åt en fantastiskt pizza för 60 kronor och pojkarnas musselportion kostade ca 90 kronor. Till det blev det öl för mig (25 kronor för 0,5 liter), det slank visst ner två…. Och så Radler till maken (öl med typ läsk i, låter äckligt men är jättegott!).

Det händer nåt med öl när det är riktigt varmt, det blir liksom SUPERgott….

Ok, jag måste berätta om fyllebaggarna… Här på gården finns det flera enorma fikonträd, och även om fikonen ännu inte är mogna så verkar det locka till sig mängder med skalbaggar. De är riktigt stora (tänk ekoxe) och skimrande metallicgröna, så de är väldigt vackra. MEN, de här baggarna är helt tokiga i de fikon som ruttnat/jäst lite på träden, så när de hittar ett sånt fikon så flyger de in i stora mängder, och äter på fikonet tills det blir så tungt av skalbaggar att det ramlar ner. Det är då det roliga börjar, för baggarna verkar bli så fulla av fikonen att de för det första knappt kan flyga, och OM de kommer upp i luften så kraschlandar de oftast upp och ner – vilket inte är några problem i nyktert tillstånd men det verkar helt klart vara det i onyktert… Så kontentan av det hela är att det surrar runt gigantiska, aspackade skalbaggar här på dagarna, de flyger in i oss, omgivningen och varandra, och ligger sen och sprattlar här och var – alternativt ligger med huvudet djupt in i ett fikon… Lite underhållning så här ute på landet 😉

 

Och så ett gäng bilder från det vi gör mest – badar!

 

 

 

 

Man måste ju äta lite med, för att orka med allt badande!
Ni trodde väl inte att ni skulle slippa en solnedgångsbild från huset 😉
Det som ser ut som en konstig fyr till höger är uteduschen vid vår pool…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s