Semester i Kroatien 2016 – del 6, vägen hem

Här kommer avslutningen på min resedagbok från sommarens bilresa till Kroatien, för att komma till tidigare delar klicka på Semestersidan i huvudmenyn!

Dag 1, lördag. Vi kommer iväg från huset vid 7-tiden på lördagsmorgonen, för att ha åtminstone lite marginal för trafiken. Eftersom vi dels haft problem med en massa köer vid Karavankeltunneln i Österrike och dels gärna ser nåt nytt, bestämmer vi att vi kör via Zagreb och sedan mot Graz i Österrike, dvs en rutt som går lite mer österut. För vår del flyter trafiken på rätt ok, lite köer runt gränsen och vid vägarbeten, men inget jätteproblem. MEN, vi ser ju däremot även hur trafiken ser ut på andra hållet, ned mot medelhavet, och HERREGUD vilka köer!!! Värst är det nog vid gränsen Kroatien/Slovenien där bilköerna är milslånga och knappt rör sig, men även vidare på vår väg hemåt ser vi att trafiken är grym och köerna fortsätter även genom Slovenien och Österrike. Vi är i alla fall framme vid vårt första boende på hemvägen vid 17-snåret, Gasthof Rangau i Erlangen. Fint boende, enkel men god mat, och en väldigt rolig farbror som äger stället.

Dag 2, söndag. Egentligen en ganska händelsefattig dag för vår del, trafiken flyter på hyfsat medans vi kämpar oss norrut i Tyskland och vi blir bara sammanlagt en timme försenade av köer. Återigen ser vi att vägen söderut är helt blockeradav alla semesterfirare som åker söderut nu så här en lördag i mitten av juli. Herregud, de stackarna kan inte ha kommit mer än 30-40 mil som mest på en heldag, för det stod typ helt still långa sträckor. Note to self – åk ALDRIG söderut i Tyskland en helg i mitten av juli!!! Vid 18 är vi framme på nästa ställe, Landhaus Schönwalde i Schönwalde am Bungsberg. Här ska vi stanna i två nätter, eftersom vi ska vara i Hansapark en dag med. När vi kommer fram till Gasthauset tittar vi lite på varandra, för ser inte det här lite bekant ut?!? Vi kommer fram till att vi nog sovit där för några år sedan, vilket känns lite komiskt 🙂 Maten är är helt fantastisktoch jag äter en ”Scholle”, nån form av plattfisk, som kanske är nåt av det godaste jag ätit på semestern.

Pojkarna slappar innan middagen. 

En mycket oväntad bonus är att karln som driver stället tydligen äger Tysklands största privatägda samling whiskey!?! Han hade ett roligt system där man fick testa 2 cl av ”valfri” (de som stod framme) whiskey för 30 kr, så jag passar på att testa två stycken efter maten. Det var ju trevligt och så, men jag tror att han blev lite glad för det visade intresset, för sen fick jag som en bonus testa lite av en av hans privata flaskor – en whiskey från 1950 – och det hade jag nog aldrig trott att jag skulle få smaka! Shit vilken grej, ibland kan man se folk skriva att smaker exploderar i munnen, vilket jag tycker låter lite fånigt, men NU förstod jag vad de menar! Så jäkla häftigt!

På natten sen så vaknar jag av att det ser ut som det står typ en bil med blåljus utanför fönstret, men efter att ha pallrat mig ur sängen och fram till fönstret så ser vi att det är ett helt GALET åskoväder som drar förbi en bit bort! Vet inte om den gick över havet kanske, men jag har aldrig i hela mitt liv sett något liknande. Det såg ut som ett stroboskop uppe i himlen, och antalet blixtar var MINST 40-50 i minuten! De flesta gick mellan molnen, och åskan slutade liksom aldrig utan det bara mullrade oavbrutet. Efter en sisådär 20 minuter gick jag och lade mig igen, men det fortsatte och fortsatte, tills det helt enkelt hade dragit bort.

Dag 3, måndag. I dag spenderar vi en hel dag i Hansa-Park! Vi var lite oroliga för vädret, det slog om efter åskovädret igår och temperaturen gick från 29 grader till 20, men vi hade faktiskt otrolig tur och fick lite moln och sol om vartannat men inget regn. Det visar sig vara oerhört lite besökare idag, så köerna är nästan obefintliga 🙂 Oliver som nu är 140 cm får åka allt, och Lukas som är 120 cm får åka allt han vill (de större grejerna vill han ändå inte upp i än). Vi går från grej till grej och åker allt vi vill och orkar, hela dagen, och har så himla roligt!

Dagens roligaste, maken åker flumride med barnen efter att jag gjort det utan att bli så värst blöt. HAN blir dock dyblöt, vilket framförallt jag och Oliver har MYCKET roligt åt, som ni ser nedan!

En bild från höghöjdsbanan jag gick med båda (!) barnen, hade hjärtat i halsgropen när jag skulle hjälpa Lukas förbi flera av stationerna, men vi överlevde (med världens adrenalinpåslag på mig)
Dag 4, tisdag. Isch, den tråkigaste dagen, den när man ska ta sig hem genom Danmark och framförallt långsamma Sverige…. MEN, vi börjar dagen med att åka en liten bit tillbaka ner mot Lübeck för att gå på Citti-Park, ett grymt varuhus om man vill köpa med sig lite gottigheter hem, oavsett om det är alkohol eller delikatesser. De håller på att renovera, men mycket är redan klart, och JÄKLANS vilken underbar butik!!! Här finns precis allt tror jag, snyggt och fräscht i butiken och lätt att navigera på hyllorna (jämfört med röran på Bordershop-båten, den åkte vi inte ens in till). Jag hittar en whiskey, maken nån special-gin och så plockar vi på oss lite vin och öl till den kommande vintern. Så roligt att handla här måste jag säga, mitt tips om ni ska ner till Tyskland och handla är att skita i Bordershop och rikta bilen hit istället! Efter det åker vi saaaaaakta hemåt…

Slut för i år, kul att ni hängde med! Har nån frågor om nåt är det bara att fråga på 🙂

2 reaktioner på ”Semester i Kroatien 2016 – del 6, vägen hem

  1. Riktigt kul att få hänga med på er resa! Det där med köer på de stora vägarna gör väl just inget under för reslusten ��

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s