Dagens ord – jouska

Maken skickade över en tweet från Science GIF’s häromdagen, med en lista över ord som beskriver lite udda känslor, såna som annars är svåra att kanske hitta ord för. Nu är de på engelska, men jag hittade ett par favoriter:

Vi börjar med rubriken, jouskaa hypothetical conversation that you compulsively play in your brain. Ja, ni vet, när man spelar upp den där perfekta repliken och dialogen man missade att ha för man inte fann sig, eller när man utför ett helt bråk själv i huvudet och spelar båda parter. Typiskt bra ord.

Nästa då, vemõdalen – the frustration of taking a photo of something amazing when thousands of identical photos already exist. Typ varje bild tagen på Eiffeltornet, Brooklyn Bridge eller en solnedgång. Eller som varje bild på Vättern som dyker upp på jkpg’s instagramkonto varje vecka 😉

img_5211

Ok, en sista, anekdouche –  a conversation in wich everyone is talking, but nobody is listening. Haha, ja det finns väl framförallt två tillfällen när man kan se det här, antingen är det när barnen pratar ”med” varandra i en lek, helst 3-4 barn samtidigt, ELLER så är det i vilken typ av ledningsmöte som helst 😉

Har du några favoritord?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s