Gravid vecka 19

img_5309-1Alltså dessa jäkla spökveckor. Magen växer inte (minskar t.om?), det känns nästan inga sparkar, jag är pigg som om jag inte var gravid (vilket iofs inte säger mycket, hahaha) och det är allmänt bara… liksom inget?

Fostret är nu ungefär 22 centimeter långt, väger runt 280 gram och kan knäppa sina händer. Fosterfettet är tjockt och täcker hela fostret. Fostret har även fått små tunna hårstrån över hela kroppen, som kommer att falla av innan det är fött. Hårstråna skyddar den känsliga huden.

Bakom anlagen för mjölktänderna finns nu även anlagen för de permanenta tänderna som barnet ska få senare i barndomen. -källa 1177.se

img_5308De enda två envetna gravidsymptomen som hänger i är att jag är mer täppt i näsan än vanligt och att mitt tandkött är jätteirriterat mest hela tiden. Eller visst nä, den här veckan inföll även Den Stora Hungern, förresten. Det är ju också en knepig grej, om jag tex precis avslutat min lunchmåltid så kan jag känna mig som jag inte har ätit alls, och jag blir hungrig typ hela tiden. Som tur var mestadels på riktig mat och sånt som är vettigt att stoppa i sig, men ändå.

Nu ser vi mest fram emot RUL (rutin-ultraljud) som är om 1½ vecka – och att sparkarna ska ta fart såklart…

Ps, förlåt för alla urkassa magbilder, borde ta nån med min riktiga kamera men det är lite mycket nu. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s