Friday Things

God morgon, den här galet mörka oktobermorgon… Jag kan lära mig, delvis, att leva med kylan, och så länge det är fina färger på träden och i naturen så tycker jag hösten är rätt trevlig, men mörkret?!?! Kommer nog aldrig lära mig att leva med mörkret som kommer den här perioden…. Därför tänker jag nu pigga upp er med lite goda länktips från veckan som gått!

Låt oss börja med att göra Bake-off frallor, så vi kan vakna till den fantastiska doften av nybakat bröd… Eller ja, nån får ju vakna till den, nån måste ju också gå upp och se till att brödet blir bakat 😉

Vi sätter oss i morgonsoffan och äter tycker jag, den man har inrett med lite textilier från IKEA’s nya kollektion Fullviktig. Så mysiga toner tycker jag, som inte ens är vidare förtjust i rosa, men hela kollektionen ser liksom varm och mjuk ut.

Till elva-kaffet så skulle jag nog kunna mörda för de här poppy-seed-crescents-4640Ungerska Vallmokakorna.. Vet inte vad det är med vallmo, det är ju inte så himla ofta man ser eller använder det egentligen, men jag tycker det är vansinnigt gott. De här såg riktigt goda ut, och lite lagom komplicerade dessutom, om inte annat kommer de nog finnas till mitt julfika tror jag!

Middagen får bli ljuvliga älg-isterband från Hugos Chark, med dillstuvad potatis till. Riktig, gammal hederlig comfort-food. Dels går de att köpa inne på Elmia Lantbruk nu, men annars kan man åka ut till butiken i Örserum och köpa tex deras grymt goda fläsk (nej jag är inte sponsrad, jag tycker bara de gör väldigt goda grejor).

Efter middagen då? Ja, har man lite tålamod och kan få tag i lite udda ingredienser (som kakaosmör) så låter en Toasted Coconut Peanutbutter Mousse som något som jag kanske skulle drömma om i veckor, men förmodligen blir det något lite enklare, men ändå gott, som en Fluffig Baileys Mjölkchokladmousse

När det gäller drycken för helgen så måste jag först börja med att prata lite kort om Kombucha. Har ni testat? Det är en jäst dryck som inte liknar något annat – lite vinägrig, lite söt och lite pärlerande. Jag har bara testat en gång (det är ganska dyrt) från någon leverantör som gör Kombucha i Bankeryd (finns att köpa på Samurai Sushi ibland) och det är helt klart en väldigt annorlunda smakupplevelse! Låter ljuvligt att göra en Kombucha Cider Smash på den, och jag tror faktiskt här att även en alkoholfri variant kan bli (nästan) lika god! Som bonus ska ju Kombucha vara makalöst nyttig 🙂

Så, det var alla länkar för den här gången, ha en fantastisk helg trots gråväder och regn…

kombucha-smash-i-howsweeteats-com-4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s