Friday Things

Den här veckan har det formligen exploderat av söta recept överallt, vet inte om det är mörkret som gör att man blir mer sötsugen eller om det är för att vi börjar, sakteliga, närma oss jul?

Jag brukar ju försöka få med något matrecept, men eftersom vi själva ska käka en god entrécöte med vitlökssmör och hasselbackspotatis och jag inte hittat något roligt nytt recept så får ni gärna återkomma själva – med tips till mig 🙂

Men vi kan väl börja med lite brunch/mellis kanske. Ända sedan jag hörde talas om Krabbelurer – då i samband med att sökte recept till vår muurikka – så har jag velat testa. Lite av en blandning mellan plättar och fattiga riddare, skulle jag väl beskriva det som, men visst ser de goda ut? Kanske man skulle försöka få till en utflykt där man kan steka såna här ute över öppen eld….

Vill man ha ett litet nyttigare men ändå galet gott mellis så lät det väl inte dumt med en Healthy Peanut- & Banana-Icecream with Dulche de Leche & seasalt?!?

dsc_1135-700x520

Jag har i flera veckor nu börjat bli mer och mer sugen på julsmaker som glögg (eller egentligen Glühwein) , lussekatter och pepparkakor, men just nu varken hinner eller orkar jag ställa mig och baka nåt som måste jäsa. Men saffranskärleksmums? Absolut görbart även för en utmattad gravid!

Annars är ju en riktig klassiker den gamla hederliga Mandelkubben. Har precis som Therésia hur mycket minnen som helst av dem, och jag kommer också ihåg att det var en av de första kakorna jag bakade själv. Riktigt gott ihop med en kopp kaffe.

Sen, till de jag har i min omgivning som är RIKTIGA sockergrisar (ni vet vilka ni är!) så har jag ett specialrecept… Kladdkaka med pollyfluff, jordnötter och marschmallows.… Håll till godo! =)

dsc_1151-700x470

Måste avsluta med något gott att dricka med, men den här gången blir det faktiskt som hela familjen kan dricka, men som man KAN spetsa (tex med lite god, lagrad rom) om man vill. Det är inga fel på hederlig varm chokladmjölk med vispgrädde, men visst låter Pumpkin Nutella Hot Chocolate liiiite bättre?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s