Sista hösthelgen?

Det kändes lite som det var sista riktigt fina hösthelgen det här, med en strålande sol från en klarblå himmel, och än så länge en del sprakande höstfärger på träden! Jag tycker faktiskt vi har utnyttjat den till max, fast ändå liksom haft det sådär riktigt skönt och avslappnat.

Igår var vi mer eller mindre barnfria, så det blev träning och fika för bara mig och maken, följt av en rejäl runda på stan – vi fick till och med en hel del julklappar shoppade (jag som alltid vill vara klar innan december börjar tycker ju att det är hög tid för sånt nu). Kvällen avslutades ihop med barnen med lite scones, också lyxigt i all enkelhet.

Idag kändes det som det var dags att hösta in trädgården, det hade hunnit komma upp en massa ogräs nu när det varit så pass varmt ju, så det blev rensning och plantering av vitlök till nästa år. Barnen var snälla (ok, jag mutade med lite betalning – när man gör nåt som liksom är lite utöver det vanliga man ska hjälpa till med hemma så gör vi så ibland) och krattade löv, och maken hjälpte till med att rensa bland alla stenar och plattor runt huset. Skönt för en gravid rygg att slippa böja sig så mycket i flera timmar, det blev nog ändå av rensande kände jag.

img_2428

Man kan ju inte kratta löv HELA tiden!

img_2426

Alla har vi olika stilar när vi rensar!

img_2436

Hönorna är glatt med när vi är ute i trädgården med, helst när vi rensar, för då kan det ju hända att man hittar en fin mask 🙂

img_2440

Egentligen hade vi tänkt åka ut i nån skog o grilla korv, men timmarna flöt på och helt plötsligt var alla hungriga, då kändes det mest avslappnat att grilla hemma i trädgården helt enkelt. På altanen blev det riktigt varmt i solen, så det blev lite förvirrade känslor när vi åt lite av Pågens saffransgifflar till efterrätt – ihop med årets första glögg, men gott var det!

img_2464img_2462img_2460

img_2458

Magen är med, den med. Glömmer lätt bort den mitt i allt annat som händer, men just när man ska böja sig eller vara lite smidig, då glömmer man den inte 😉

img_2457

Idag värmde vi glögg ute på grillen, himlans mysigt och funkade hur smidigt som helst!

Nu är vi allihop så himla trötta att det nog får bli att lägga sig, åtminstone för mig. Men så skönt det har varit med det härliga vädret, hoppas ni också haft en bra helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s