KAOS!

Viken vansinnig dag det var igår!! Ja förutom mycket på jobbet så blev eftermiddagen och kvällen helt galna… Det började med att maken sa att de inte hann byta våra däck trots bokad tid idag, vilket resulterade i att han helt enkelt inte kom upp för backen och hem efter jobbet, så han fick gå upp till skolan för att kunna hämta Lukas och ställde bilen nedanför backen. På skolan fick han då reda på att Lukas precis antagligen brutit sin lilltå som stod snett ut. Himla smidigt med bilen 2 km bort och med mig på jobbet utan bil.

Mamma fick bli räddningen, hon hämtade maken och Lukas och körde hem dem medans jag fick skjuts hem av en vänlig kollega. Väl hemma allihop fick vi packa in hela familjen, inklusive Oliver som gått hem tidigare, i mormors bil igen. Hon släppte av mig och Lukas på hälsan, och maken vid vår bil, och åkte hem med Oliver. Maken lyckades ta sig till sitt garage på jobbet för att försöka byta till de nya vinterdäcken vi hade i bagaget, bara för att upptäcka att den jäkla hylsan till hjulen gått sönder!!! Helt underbart…

Följden då blev att han fick ringa morfar som får åka hem till oss och leta efter en annan hylsa, ”någonstans” i garaget…

Under tiden satt jag och Lukas på jourcentralen på Hälsan och väntade på att träffa läkare. Till slut fick vi det, och han konstaterade att den kunde ev vara ur led – och i så fall behövde vi ju rätta till den så fort som möjligt så det inte blev problem, så han skrev en remiss till röntgen uppe på Ryhov.

Suck, jaha ja, pappa och maken fick ta en omväg över Hälsan och så köra upp oss till sjukhuset för att sedan hämta vår bil som maken nätt och jämt lyckades få till garaget vid sitt jobb. Typ  2 timmar senare lyckades de till slut få loss de gamla däcken och få dit de nya, puh…

Under tiden skeppades jag och Lukas från röntgen och vidare ner till akuten – vi fick inget besked om VAD det var för fel på tån men det måste ju vara nåt eftersom vi i alla fall inte fick åka hem. Vid det här laget var stackars Lukas vrålhungrig, vi hade köpt med oss mat som vi tänkt äta när vi väntade på röntgen men där fick han beskedet att han inte fick äta eller dricka nåt ”ifall nåt måste opereras” (inte så himla troligt när det handlade om en lilltå men ändå). Typ 3 h senare kom till slut en läkare in och konstaterade att den lilla tån faktiskt var bruten, och inte ur led som vi trodde, varpå det enda de kunde göra var att tejpa ihop den med grann-tån… Fan, hade man vetat det hade jag kunnat göra det själv, men jag är samtidigt glad att inte läkaren på hälsan gav sig på att försöka dra tån till rätta som han kanske annars gjort (det hade ju varit skitdumt när den inte var ur led utan bruten).

Kl 22 var vi till slut hemma, rätt slut hela familjen och med Lukas omplåstrad och bilen med nya vinterdäck… Sån jävla timing alltså – enda dagen när vi inte kan använda vår egen bil heller….

Är grymt tacksam över Lukas som inte gnällde ett dyft, och då hade vi inte ens batteri nog i min mobil för att han skulle kunna roa sig med den – han gjorde hela vistelsen relativt enkel ändå för oss!

Så – en graviduppdatering kommer senare… om jag orkar, nu ska jag åka till jobbet med Lukas och hämta hem min dator så jag har den om det behövs. Hur var din onsdag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s