Friday Things

Ja jag vet, jag hinner inte med hälften av det jag vill, så ett inlägget ”gravid vecka 21” kommer under morgondagen! Här kommer i alla fall, bättre sent än aldrig, veckans länktips!

Jag mår ju själv bra av att träna, men har ju samtidigt i större delen av mitt vuxna liv varit vääääldigt långt från all sorts träning, så jag vet ju även hur trögt det kan kännas inför tanken att börja träna. Största problemet är nog att man gör en sån stor grej av det, det är väl egentligen bara att sätta igång med nåt smått, du behöver inte vänta på Den Stora Vändpunkten i ditt liv liksom. Men jag ska inte predika om det – men om du nu vill ha en lite push så rekommenderar jag varmt Styrkelabbets artikel om  varför det är så bra att träna. Läser du den och säger att du inte ALLS känner att du vill ha någon av de positiva effekterna – absolut, ligg kvar på soffan… Annars? Kanske du kan hitta någon form av träning som kan tillföra något i ditt liv?

Från det ena till det andra, så att säga. Jag är så grymt sugen på allt vad jul heter, och häromdagen åt jag två (ok tre) av mammas nybakade lussekatter. Glögg drack vi ju redan förra helgen dessutom! Till helgen nu tänker jag, om jag orkar, baka sådana här saffransbullar, bara som omväxling till vanliga lussekatter tänker jag!

Enkla desserttips är det bästa som finns. Ni vet när man kan komma på efter maten att man är sugen på något mer och sen ha det klart inom en kvart eller så. Det här receptet på  hallonsås är ett sånt recept, ät den till glass, gör den till vit chokladmousse eller kanske en liten pannacotta – superenkelt och väldigt fräscht!

Jag orkar ju aldrig fritera saker, tycker inte om att ha en massa kokhet olja i köket, och så känns det ganska …meckigt? Men de här  friterade fattiga riddare med nutella tror jag blir lika bra om man steker dem i en vanlig stekpanna, och allvarligt talat… Hur gott?!?

hk-french-toast-4

Det där med julgodis är inte riktigt min grej. Eller, jag tycker det är grymt kul att göra själva godiset, men sen blir det lätt för mycket och för sött. Men någon grej vill man ju ändå ha hemma, och jag tror jag kommer utgå från det här receptet på amerikansk fudge men modifiera det lite så det passar mig. Återkommer om det!

Vet inte om det är någon undertryckt längtan efter lite alkohol men jag tyckte jag hittade så makalöst mycket goda drinkrecept den här veckan. Vad sägs om Bål med granatäpple och apelsin, Vaniljmargaritas med tranbär och ingefära eller den som låter nästan allra bäst i mitt konstanta tillstånd av begär till ingefära: en äkta Moscow Mule! (seriöst, ingefära, hur gott?!??)

cranberry-ginger-vanilla-margaritas-i-howsweeteats-com-1-2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s