Friday Things

Fredagar är ju alltid uppskattade, men den här är nog lite extra efterlängtad ändå, i och  med att den markerar slutet på det mest hektiska på jobbet för den här hösten. Nu ska man bara komma ifatt med allt man inte hunnit med i höst – men det är inte riktigt så pressat rent tidsmässigt, så det känns skönt! Men nu till veckans länkar:

Det är inte så väldigt ofta som Underbara Clara lägger ut recept, men ibland händer det och hennes Vegetarisk saffranspasta med svamp och vitlök såg precis sådär perfekt ut – enkel att göra men både supergod och lite lyxig!

vegetarisk-saffranspasta-036a7284-1024x818

När jag gick igenom mina länkar den här veckan så insåg jag att i princip alla recept jag fastnat för innehåller saffran – vilket helt klart är något jag är grymt sugen på nu. Kanske är det också en himlans längtan efter jul? Till helgen hoppas jag hinna baka någon slags saffransbullar i alla fall, kanske Fyllda saffranssmörbullar eller Saftig Saffranskaka (måste även tipsa om mitt eget recept på Kladdig banankaka med Saffran)?

En äkta Apfelstrudel är ju fantastiskt gott, och detta receptet är nog ett av de mest ”original” jag sett – ganska mycket meck med degen kan jag tycka, men säkerligen värt det.  Jag har gjort ett förenklat (men minst lika gott) recept på detsamma här.

30473174130_6658f81ae2_z

Vill du ha en snabb dessert hemma till helgen så kan kanske lite Marschmallowsås till vaniljglass eller typ inlagda päron vara något? Man måste älska recept med tre ingredienser i…

Jag gör sällan julgodis, jag tycker det blir så himla sött och mycket av allt, men NÅN grej vill man ju ändå ha att bjuda på om inte annat, och eftersom jag älskar nougat så känns Mozartkulor som ett hett alternativ – oxå med tre ingredienser om man inte gör egen mandelmassa och nougat.

När jag var liten och pappa och jag blev sötsugna så brukade vi vispa äggula med socker och äta direkt ur skålen (det händer för övrigt att jag gör än idag). Därmed ligger Äggtoddy mig varmt om hjärtat – men VART kan man hitta rom-extrakt som det står om? Kan det månne vara ett alternativ för att få liiite mer vuxensmak på en gravidvänlig dryck??

Är du ett litet sockermonster så lär du älska Catarinas efterrättscocktail med bland annat polkagris och baileys!

dsc_1358-700x680

Det var allt för den här veckan, jag önskar er alla en fantastisk helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s