Friday Things

På söndag är det första advent, och därmed är det officiellt tillåtet att börja frossa i saker som glögg, pepparkakor och lussekatter! Men julen är ju så mycket mer, alltså, den är så mycket mer MAT! Man kan ju inte nöja sig där liksom… Här har ni lite fredagskärlek från mig!

Jag är en ihjärdig älskare av Glühwein framför köpta, mer söta glöggsorter. Men jag tänker att man kan göra en jäkligt god glögg själv annars, som är mer lagom söt, och då tycker jag att en kryddig konjaksglögg låter som en perfekt kroppsvärmare en kylig decemberdag!

På tal om kyla så behöver man ju verkligen värma sig så här års, speciellt när det man ska stå på en timmes långt adventsfirande på en kall skolgård på måndag morgon (men jag är inte bitter… jag kommer ju för fasen inte i något vettigt vinterställ nu ju – jag kommer frya ihjäl!) Nåt som alltid är extra gott vintertid är ju soppa, och då tänkte jag specifikt på den här:  svampsoppa med tryffelskum. Jag menar, både lyx och vardagsvärme!

svamp

Ostar hör ju julen till (och alla andra kvällar med om cranberry-brie-pull-apart-bread-1ni frågar mig), och man kan ju göra mer än bara servera en ostbricka! Testa ett cranberry brie pull apart bread eller kanske helt enkelt en bakad brie som omväxling.

Kanske är det dags att göra lite julgodis till helgen? Både brända mandlar och jordnöts- och kokosknappar låter perfekta i mina öron – lite salta, men framförallt lagom söta. MUMS!

Nu har jag hittat ett sånt där recept som bara liksom låter helt ljuvligt. Kolla själva: salted honey pie liksom. Man blir ju så himla nyfiken…

Vi avslutar med nåt för de värsta gottegrisarna –  hot fudge chocolate pudding cake . En liten varning kanske är på sin plats här dock, klicka inte in på länken om du känner att karaktären är svag för ögonblicket!

kokos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s