Gravid vecka 26

I tisdags var jag på det första MVC besöket sedan inskrivningen för evigheter sedan. Man kollade hjärtljud (142, samma som Oliver ungefär), blodsocker (såg bra ut), järnvärdet (låg på 120, också bra) och blodtrycket (95/60, jättelågt och därmed bra tydligen).

Öva på andningen. Den här veckan börjar baimg_5580rnets näsborrar att öppna sig, vilket ger barnet möjlighet att öva andningsrörelsen med hjälp av muskler och lungor. Det finns ingen luft att andas så istället ”andas” barnet in och ut fostervatten.

Barnet suger. Sugreflexen är så stark att om handen rör sig framför ansiktet, kommer barnet att börja suga på tummen eller fingrarna. På ultraljudet kan man ofta se hur barnet i livmodern suger på tummen. (Källa pampers.se)

Det är coolt att få höra ljuden, för nu har jag halkat tillbaka i känslan av att ”vadå gravid? Det kommer ju inte komma en bebis, haha, vilket kul skämt”… Får inte för mitt liv ihop vad det är som gör att jag är så trög den här gången? Mamma säger likadant, hon får inte heller ihop att det ska komma ett barnbarn.

Förutom mina snygga och jobbiga åderbråck på benen så ramlar livet på ungefär som när jag inte var gravid. Har i och för sig börjat känna mig tröttare igen, men vet inte om det är lika stor del pga vintermörkret som graviditeten – men efter kl tio är det i alla fall omöjligt att hålla sig vaken!

IMG_5581.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s