Friday Things

Är inte ALLS med på att det är tredje advent till helgen? Och att det är Lucia nästa vecka? Hur mycket jag än har längtat efter julen så känns det lite… jag vet inte,  lite”off”, just nu? Som om det antingen är långt kvar eller redan har varit kanske? Tror vädret har en viss påverkan där med, +8 grader och ljumna vindar gör ju mer att man får tankar på våren än på en vit jul… Men nog om det, vi hoppar till veckans länkar och vad det dykt upp för godsaker där ute på nätet senaste tiden!

Ugnsrostad hel blomkål är ju gott som det är, med bara lite brynt smör, men vill man göra det mer till en huvudrätt så låter det grymt gott med en Rostad blomkål med Ostsås.

whole-roasted-cauliflower-4

Enkelt men sjukt gott och dessutom nyttigt – avokadotoast på två sätt. Älskar avokado på macka, helst med flingsalt och chiliflakes!

Alltså risgrynsgröt är ju så sjukt gott… Nästa gång ska jag göra ett megalass och göra Markattas kokos ris a la malta dagen efter!

kokosrisalamalta

Jag har ju lite svårt för julgodis rent generellt, som ofta blir så galet sött, men några favoriter har jag ändå hittat i veckan: Snickerstryffel (för allt med salta jordnötter på är gott) eller Wienernougat (för liksom nougat?!?), men i ärlighetens namn skulle jag nog nästan ändå skippa julgodiset och göra en stor kopp riktigt dekadent, varm choklad med chili

Catarina König står för veckans klassiker : Vit, lätt chokladmousse. Det är något av det allra bästa jag vet måste jag erkänna.

Granatäpple är ju grymt gott och jag slevar gärna i mig en hel själv när ungarna lagt sig (om jag inte orkar pillar ur kärnorna på mer än en… #dåligmamma) men jag har aldrig testat att baka med granatäpple. Måste åtgärdas!

För er som nu kan dricka alkhohol (*dramatisk lidande suck från undertecknad*) så kan ni ju testa antingen en fräsch päronsangria eller en mer julig punsch.

Avslutningsvis kan jag rekommendera lite ögongodis i form av de bästa bilderna från National Geographic

harry-and-david-pear-sangria-8!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s