Gravid vecka 29

Vecka 29 låter så mycket, nästan vecka 30 och då är det liksom inte långt kvar?!?

När du är gravid i vecka 29 går viktökningen fort. Barnet img_5740är nu 38,6 centimeter från huvud till häl och väger runt 1,15 kilo. Vikten kan mycket väl öka med så mycket som 20% under veckan. Längden skiljer sig redan åt mellan olika barn.

Barnet har fortfarande plats så att det kan röra sig, men det blir fort allt trängre. Barnet har antagligen fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan. Det är inte ovanligt att det i vecka 29 känns som om alla organ trängs undan av magen och barnet. Barnets hjärna kan nu kontrollera andning och kroppstemperatur. Barnet är även känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. (källa babyhjalp.se)

Som det är precis just nu så känns det som bebisen ligger mest på tvären i magen – det sparkar både till höger och vänster. Annars är det inga direkta gravidbesvär förutom lite öm svank och tunga ben, så det känns väldigt skönt.

img_2717Jag får liksom inte riktigt in nån känsla för när den här lill* kan tänkas komma – ena sekunden känns det som att den nog kommer komma ganska tidigt, i andra sekunden är jag säker på att den kommer efter beräknad födsel… Himla praktiskt på ett sätt i alla fall, när den är inne i magen menar jag, jag vet att den får allt den behöver, jag vet vart den är, men kan ändå liksom leva på ungefär som vanligt. Med de andra två hade jag nog mer bråttom att de skulle komma ut, jag var mer otålig (är det möjligt?) och ville träffa dem direkt. Nu kan det väl ändra sig allteftersom tiden går, men ändå, man tar det lite mer lugnt nu när man kan känna att ”den kommer när den kommer”.

Vill passa på att önska er ett Gott Nytt År med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s