Att trötta ut barnen

Då var vi alltså inne på andra och sista veckan av jullovet. Tack och lov har det ju kommit liiite snö i natt, så barnen har precis gått ut med varsin pulka för att åtminstone försöka åka i en mindre backe precis i närheten. Så himla skönt när de kan gå iväg själva och göra det, för jädrans vad kallt det blir när man inte är sådär superrörlig direkt.

Igår var vi i Skövde och badade, tillsammans med mycket folk… Men det var kul ändå, i alla fall barnen älskar det ju. Maken fick agera leksällskap till Lukas, Oliver hade med sig en kompis och de sprang runt en massa själva och åkte rutschkanor – jag försökte hänga med till en början (alltså så jag åtminstone hade uppsikt över dem) men det var i princip omöjligt. De var ju ändå två och båda är väldigt duktiga på att simma, så jag höll mig mest synlig så de åtminstone skulle hitta MIG.

Att barnen behöver en massa fysiska aktiviteter märks så här en bit in på jullovet, efter en vecka så klättrar de både på väggarna, varandra och mig annars. Man märker lite hur mycket de faktiskt rör på sig i skolan, alltså på raster och gympa och så, för herregud vad energi de har över…

Nu ska jag passa på att snika till mig en kopp te och en arrakskaka innan barnen kommer tillbaka in… Tänkte senast i går att nu får det vara nog med fika, men å andra sidan är de korta stunder man har helt för sig själv väldigt lätträknade, så det får nog bli en liten fika ändå…

Ha en skön dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s