Gravid vecka 33

Idag är tredje dagen hemma med Lukas, han har haft en låg men stadig feber, nu verkar det ändå till slut som det äntligen kanske vänder så vi kan gå till skola och jobb i morgon.

Barnet är i vecka 33 drygt 43 centimeter långt mellan huvud img_5992och häl och väger så mycket som 1,9 kilo. Barnet ökar med runt 200 gram i veckan ända fram till förlossningen. Måttet på din livmoder är nu 30 till 33 cm. Men det kan vara olika, huvudsaken är att din egen kurva växer som den ska.

Barnets hjärna växer snabbt i vecka 33 och barnets huvud ökar i storlek. Livmoderväggen blir tunnare och barnet kan därför uppfatta ljus och mörker, exempelvis om det är dag eller natt. Fingernaglarna är nu tillräckligt långa för att nå fram till fingertoppen. När barnet väl är fött så kan de behöva trimmas. Det händer att barn river sig själv i ansiktet redan innan de föds, men detta är inget farligt. (källa babyhjalp.se)

Efter den här helgen har jag helt plötsligt känt mig mycket mer tung, trött och otymplig, och trots att bebisens huvud är ”knappt ruckbart” och med andra ord sjunkit ner en bit så vimg_6002et jag inte direkt om jag tycker det är lättare att andas… Känner mig helt enkelt väldigt mycket mer gravid än för bara en vecka sedan!

Nu är det mesta förberett för bebisen här hemma, spjälsängen står klar, vagn, babyskydd och skötbord likaså – jag har helt enkelt lite svårt att avhålla mig från att greja när jag har en stund över. Det enda som är kvar att packa är de saker i förlossningsväskan som är till mig själv, typ extra kläder, schampoo och sånt, jag tänker att mina saker från träningsväskan ska få flytta in där när mitt kort går ut sista februari.

Målade för övrigt mina tånaglar häromdagen, och insåg ganska snabbt att det var nog sista gången jag gör det på ett tag! Att ta på strumpor och skor innebär en tillräckligt stor utmaning just nu…

img_5994

Hej då fötter, vi ses om ca två månader igen….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s