Filip 7 veckor

Idag blir den lille fisen 7 veckor. Det låter så lite, när man hör det högt, 7 veckor är ju jättekort tid, men samtidigt känns det som han funnits hos oss för alltid.

Han är klart mer social nu, vi får världens goaste tandlösa leenden, mest på morgnarna när han är på bäst humör. Han pratar gärna med oss och det är VÄRLDENS sötaste ljud… På kvällar och eftermiddagar verkar han vara… jag vet inte, obekväm kanske är rätt ord? Lite ont i magen, vill ha mycket uppmärksamhet (men vill inte bli buren för det är han ju också den enda bebisen i världen som inte gillar) och vill sitta i vårt knä – ansikte mot ansikte. Kanske är det lite växtvärk med, så som han växer vore det ju konstigt annars.

IMG_3771

Helst sover han på någon av oss när det är lite gnälligt. Ju mer obekvämt man sitter eller ligger själv, desto godare sover han…

Oftast sover han faktiskt riktigt bra på nätterna, och flera gånger har det räckt att jag ammat en gång nattetid och så en gång tidig morgon innan vi sover vidare till framåt åtta, nio eller så. Inte i natt däremot, då var det lite magknip runt två (alltid samma tid) så då blev det en extra amning, så idag är åtminstone jag ganska trött – plus att jag är allergitrött av allt björkpollen känner jag. På dagarna har han oftast ett riktigt långt (ca 3 h ) och stabilt sovpass mitt på dagen, det är då jag hinner göra saker (träna, städa, fixa mat osv). Idag hade vi tänkt nyttja det till att gå ett varv runt Munksjön, men nu är vi lite i o-fas efter natten så vi får väl se hur det går.

I morgon blir det till att vara ute nästan hela dagen, för då ska de stora pojkarna vara med och tävla i friidrott på Junespelen på Råslätt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s