Rabarbersirap med ingefära

Våra rabarber växer som ogräs, så det var hög tid att skörda ett lass för att hålla rabarbern spröd och fin. Blev sugen på ett gammalt recept – rabarbermojito – en av de goda användningsområdena för den här sirapen. I år ville jag även ha lite bett i den, därav ingefäran, den passar för övrigt grymt bra ihop med rabarber! En annan kompis är ju såklart kardemumma, testa nästa gång du gör rabarberpaj

IMG_3901

Rabarbersirap med ingefära

1 kg rabarber, skuren i bitar
6-8 dl socker
2-3 dl vatten
2-5 cm riven färsk ingefära (måste inte vara med om du inte gillar ingefära)

Blanda allt i en stor kastrull. Koka upp och låt koka ca 10 minuter, tills all rabarber ”löst upp sig”. Använd en vanlig finmaskig sill och sila av saften från rabarbermoset. Spara moset, jag kommer med ett bonusrecept på det i morgon! Vill du ha en tjockare sirap kan du koka ner den några minuter, annars kan du bara ge den ett snabbt uppkok och tappa upp den i en helt ren glasburk. Nu står den sig ett par veckor i kylen, lukta och smaka så ser du att den är fräsch!

Bon apetite!

2 reaktioner på ”Rabarbersirap med ingefära

  1. Pingback: Rabarberkompott med Philadephiafluff | godatankar.com

  2. Pingback: Mina tre bästa sommardrinkar | godatankar.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s