We’ll be back…

Jag har ju faktiskt glömt berätta en grej, en rolig grej dessutom, och det är att vi har bokat in nästa års semester! Med en viss känsla av skräckblandad förtjusning så siktar vi på bilsemester – skräckblandad för att vi inte har en aning om hur det kommer funka med yngste herr Gladh som kommer vara ca 1 år och 4 månader vid tillfället. Med de andra barnen tror jag vi bilade till medelhavet först när de var åtminstone 3 år (om jag minns rätt vill säga), men å andra sidan har vi i princip enbart goda erfarenheter av att just bila med barn för övrigt. Vi får väl kanske skruva lite på hur just bilresan ska gå till – tex ta ett extra stopp eller köra lite på nätterna (åtminstone första natten), men jag tror nog ändå att det ska lösa sig.

04e5a-img_1283

Vi gillar ju att bila!!!

Så vart ska vi då? Jo, för första gången någonsin så ska vi faktiskt återvända till ett semesterhus vi varit i tidigare. Jag gillar att se nya platser och uppleva nya saker, men just i och med att Filip kommer vara så pass liten gör att det ändå känns ok att ta ett ställe vi varit på innan, med goda erfarenheter – och alltså ska vi till….

…wait for it….

KROATIEN! Ja igen då, den här gången återvänder vi till det huset vi hyrde första gången vi åkte till Kroatien faktiskt, de har sedan dess gjort om det ganska lilla huset till ett tvåplanshus – tidigare var det bara förråd i bottenvåningen men nu är det boyta där med. Två andra saker som vägde in tungt var att det är förvånansvärt billigt jämfört med mycket andra hus vi kollat på i Kroatien (och eftersom vi varit där vet vi ju ändå nu att det är ett riktigt bra ställe) och sen även att man kan välja helt fritt antalet nätter man vill bo där, alltså valde vi det perfekta antalet, nämligen 10 nätter.

5fa1e-img_8153

edc63-img_8210

Huset ligger nära Rijeka, det har egen pool och ligger nära (ca 1km) en mataffär. Ägarna är oerhört trevliga och avslappnade, poolen är fin och huset likaså, så det känns bra! Sen är väl inte direkt stränderna i norra Kroatien småbarnsvänliga för de minsta, med bara stenstränder och klippor, men det får lösa sig tänker jag.

a085b-img_8429

Vi kikade runt på lite andra länder att åka till, men Frankrike (vårt gamla ”hemland” när det gäller semestrar) är svindyrt, Spanien är för långt att bila med en liten, och ingen av oss gillar Italien. Kroatien är makalöst vackert, det är lätt att snacka engelska och det är ändå hyfsat prisvärt trots att priserna gått upp en hel del bara på de här åren. Havet är ljuvligt och eftersom vi åker ganska tidigt på säsongen brukar vädret vara perfekt och det är dessutom rätt sparsamt med turister – ja ni fattar, vi gillar Kroatien.

416d5-img_8432

Barnen blev jätteglada när de skulle få återvända till huset och de små bebissköldpaddorna (som de nog minns bäst av allt, annars flyter det ihop lite för dem märker jag, precis som mina semestrar från när jag var lite gjorde). Jag känner mig också väldigt glad att vi har något inbokat för HJÄLP vad jag behöver nåt roligt att se fram emot känner jag! Och jag får sån sjuk abstinens när vi inte åker på ”riktig” semester ett år…

134bb-img_8147

afc9d-img_8223

Jag har aldrig någonsin bokat in en semester så här tidigt (vi bokar hus via Novasol förresten, himla smidigt), men jag är glad att jag har något konkret att se fram emot! Nu behöver jag bara boka in ett par aktiviteter under hösten/vintern med så man har lite delmål att se fram emot. Där tar jag extremt gärna emot tips förresten! Och hörrni, om JAG skulle kunna tipsa er om något – fråga mig bara!

2 reaktioner på ”We’ll be back…

  1. Men jäklar då!
    Sommaren har precis tagit slut och du gav mig just ångest… 🙂
    Vad härligt det där ser ut! Vart hittade ni det? Alltså vart går det att hyra?
    Åhh, blind var jag också, novasol står det ju.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s