Huvudbry

Jag har kört fast.

Med min bok, alltså. Jag har fått ihop någon slags introduktion till mina huvudkaraktärer och några mindre händelser, men nu får jag inte alls till det känns det som. Min tilltänkta huvudstory har för stora luckor och jag kan inte komma på hur jag ska fylla dem just nu, så jag kommer ingenstans.

Tycker det är svårt  att lämna ut texten för åsikter med, har märkt att det blir alldeles för mycket detaljer kring skrivsätt och enskilda stycken, den texten jag har nu är ju bara ett råmaterial så det är ju inte DET jag vill fokusera på nu utan bara att få fram storyn.

Hmm. Vet inte om jag behöver tänka om kring min huvudstory och kanske dumpa den, men ändå fortsätta där karaktärerna är nu, för jag känner mig hyfsat nöjd med det som hänt hittills. Men vad ska då huvudstoryn bli???

pexels-photo-237189

12 reaktioner på ”Huvudbry

  1. Usch det är svårt att hamna i en svacka. För mig brukar det funka att skriva något helt annat ett tag för att sedan återgå till det jag höll på med. Då brukar fantasin komma igång. Alla har olika sätt som man lär sig av.

    Gillad av 1 person

  2. Att skriva på nåt annat kan vara bra, som Anneli tipsade om. Jag gillar writing prompts för det (googla eller sök på pinterest!). De kan funka både som en ny ingång till berättelsen du håller på med, eller om du vill få nåt helt annat att skriva lite på för att komma igång. Annars är mitt tips att läsa valfri bok samt lyssna på podden Skriv en bestseller! 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s