Som en äggsjuk höna

Ibland blir vissa begrepp så väldigt tydliga. Som uttrycket ”går runt som en äggsjuk höna” – i helgen när solen tittade fram så vågade sig hönorna ut i snön för en gångs skull. Eller ja, anledningen verkade vara att Agda inte ville lägga sig och ruva i hönshuset helt plötsligt utan skulle till sin vanliga plats (min blomlåda på altanen, där jag INTE vill ha henne). Men där var det snö, så väl där ville hon inte alls ruva där, så jag fick lyfta ut henne från altanen ett gäng gånger (de är inte jättesmarta). Tänkte att om jag gör ett värprede i det soligaste och varmaste läge jag kunde hitta så vill hon kanske ligga där istället, så det fick bli en stor blomkruka med lite halm i sig – och där passade det visst den lilla damen att ruva!

De är himla speciella, men det är också det som gör det mysigt, även om man inte ALLTID har tid att springa runt med förvirrade hönor… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s