Väx upp!

I kväll är maken min på gala med sitt jobb, fantastiskt trevligt initiativ av en arbetsgivare tycker jag. Dock fick han (/vi) lite klädångest eftersom han, liksom jag, oftast går i jeans och en tröja till vardags, finkläderna var inte så exklusiva när de köptes för evigheter sedan och dessutom lite lagom omoderna nu, precis som i min egen garderob. Lösningen fick bli någon slags kompromiss, en tripp till MQ i dag resulterade i ett par nya snygga skjortor, en fluga och en näsduk, kombinerat med befintliga byxor och kavaj. Alltså det är ju himla snyggt med en lite mer uppklädd man ändå, det kan jag inte neka till!

I veckan som gått har vi fått anledning att åtminstone ett par gånger konstatera att vi håller på att bli gamla (alltså skada sig i vanliga vardagssysslor, hallå, vad händer?) och då har vi också pratat just om att det kan vara dags att se till att ens garderob liksom tar fram det bästa i en snarare än ser ut som nån som inte vet hur gammal man är… Förstår ni hur jag menar? Själv fick jag ett ryck förra veckan och skänkte bort 2/3 av mina jeans, de var liksom för låga för mig nu, även om jag faktiskt kom i dem. Problemet är ju nu då tudelat, för att man ska kunna skapa sig den här nya garderoben så måste man ju göra genomtänkta köp med bra kvalitet, snarare än ett hastköp på rean, vilket då kräver långsiktigt tänkande samt pengar. Det första har jag svårt att ha tålamod till och det andra… ja, vi är ju föräldralediga liksom, nu är inte ekonomin den bästa (medvetet val ju). Dessutom behöver man ju HITTA bra och snygga kläder, inte alltid helt lätt tycker jag! Mina måste ju också kvala in på att de ska vara varma med, skira blusar funkar ju inte till mig…

När jag surfar runt lite för att förstå själv vad jag tycker är snyggt så ser jag ju att det är accessoarerna som avgör och binder ihop det hela. Det är ju typ hela skillnaden på ”jeans och en tröja” och ”välklätt men avslappnat”. Jag tycker det är svårt, antingen tänker jag inte på det eller så känner jag mig lite ”utklädd”. Måste nog öva… Och få tips?

Min slutsats är att jag behöver:

  • En kavaj, den måste ha stretch i sig och gärna kavajtre-kvarts ärm/upphasad ärm (har en så himla perfekt sån kavaj hemma från Lindex, men den var nästan för liten när jag var som smalast så den lär jag inte komma i nåt mer… 😦 Och så måste den vara lagom lång till mig med!)
  • Accessoarer (scarf? väska? hjälp?)
  • Snygga skor (bara liten klack och får inte vara iskalla)
  • Några toppar
  • Några finare tröjor
  • Något par jeans till

Angående den sista punkten så har jag helt omöjligt att hitta kostymbyxor som passar mig, jag har letat både högt och lågt, billigt och dyrt, men de sitter aldrig som jag vill. När det gäller jeans är jag himla petig med passformen, gillar nästan bara g-star och därmed är mina jeans det absolut dyraste i min garderob…

60877-5245-89-z01w

Japp, klassiska jeans, G-star, med lite högre midja. 

Försökte hitta lite kläder online som jag skulle lägga in bilder på, men det är sjukt svårt? Finns så vansinnigt mycket…konstiga kläder? Med avig passform? Jag är grymt kinkig när jag köper kläder så jag måste prova, för jag har jättesvårt att hitta lite mer ”skräddade” kläder som sitter bra/rätt på mig…

Ps, om detta inlägg är lite ryckigt och konstigt så beror det på att det skrivs några ord i taget medan jag försöker tipsa en gnällig Filip….

En reaktion på ”Väx upp!

  1. Pingback: Outfit of the… nä, jag skojade bara! | godatankar.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s