Kärleksmums <3

Det känns som det här är det mest frekvent postade receptet i dag på Alla Hjärtans Dag, men det är ju en sån där riktig klassiker som nästan alla gillar. Mitt recept har lite potatismjöl i sig för extra fluff och som vanligt har jag minskat ner sockermängden en hel del – utan att det märks på slutresultatet ska tilläggas! Det är ingen nyttig kaka, men det känns onödigt att trycka i en massa socker som inte behövs.

IMG_6521IMG_6518

Kärleksmums i långpanna, ca 16-20 st

225 g smör
2 dl mjölk
5 ägg
3,5 dl socker
1,5 msk vaniljsocker
1,25 dl kakao
2,25 dl potatismjöl
2,25 dl vete- eller dinkelmjöl
1 msk bakpulver
1 nypa salt

Smörj en långpanna eller klä den med bakplåtspapper, jag har en form som är liiiite mindre än en långpanna och då blir ju såklart kakorna extra höga och fina. Värm smöret så det bara nätt och jämt smälter och tillsätt mjölken. Ställ åt sidan. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Sikta ner alla torra ingredienser och tillsätt smör/mjölkblandningen innan du rör ihop allt till en slät smet. Häll smeten i din form och grädda mitt i ugnen på 180 grader i ca 10-15 minuter, känn med en sticka så mitten är nätt och jämt torr. Under tiden kakan gräddas gör du:

Glasyren

75 g smör
3 dl florsocker
0,5 dl starkt kaffe
0,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2-3 dl riven kokos

Smält smöret och rör sedan ner alla ingredienser förutom kokos tills det blir en slät smet. Låt din kaka svalna 5-10 minuter sedan häller du över den varma glasyren på den varma kakan. Strö över rikligt med kokos och låt sedan allt svalna ordentligt innan du skär upp den så blir det enklare. Bjud nån du tycker om!

IMG_6517IMG_6522

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s