Öppna kroppkakor på 10 minuter

Jag älskar kroppkakor, sältan ihop med en fyllig och lite stabbig potatisbulle och syrliga lingon är absolut comfort food för mig. Min granne är himla duktig på att göra egna kroppkakor, men när det kommer till kritan så tycker jag att det är lite för ”baltigt” att göra egna så det har hittills inte blivit av. MEN, det finns ju genvägar, det här receptet är baserat på gnocchi som ju påminner en hel del om potatisbullen, men som bara tar 2 minuter att göra. Perfekt vardagsmat när tid och energi tryter!

IMG_6823

Öppna kroppkakor med rårörda lingon på 10 minuter, 4 pers

400 g färsk gnocchi
2-400 g stekfläsk eller bacon
225 g lingon (frysta)
0,5-1 dl socker
frysta ärtor

Börja med att göra de rårörda lingonen, på supersnabbt vis genom att micra dem lite i taget tills de börjar tina. När det börjar tina, lägg i 0,5 dl socker och micra lite till, tills de precis är helt tinade. Låt stå tills resten är klart.

Koka upp ordentligt med vatten och salta det (som till när du koka potatis, dvs ganska salt) Stek fläsk eller bacon i bitar. Lägg i gnocchin i kokande vatten – antingen sätter du timern på två minuter eller så fångar du upp dem med en hålslev allteftersom de flyter upp. Skaka av dem sitt vatten och lägg dem i stekpannan med ditt fläsk där de nu kastas runt så de får lite färg och smak. I vattnet där du kokade gnocchin lägger du nu i ärtor efter behag, låt dem bli genomvarma i nån minut och häll sedan av vattnet.

Voilà, klart att servera med lingonen!

IMG_6824
IMG_6821

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s