Färsk pasta med ugnsrostade tomater och vitlök

Jag vet, jag vet, i grillningsförbudstider öser det på recept om vad man kan göra för sommarmat utan en grill, men även utan förbud kan jag känna att det är trevligt med lite variation. Den här rätten är ju allra, allra bäst att göra i säsong, dvs nu när tomaterna börjar mogna hos folk (som lyckas med det, jag har aldrig gjort det). Köper du tomater så lägg lite pengar på dem, de är ju så att säga huvudsaken i den här fantastiska rätten! Och fantastisk är den, den är minst lika god som vacker…. Som bonus är den enkel att göra, med få ingredienser och går på under halvtimmen!

IMG_8337

Jag menar, kolla bara… ❤

Färsk pasta med ugnsrostade tomater och vitlök, 4 personer, 30 mniuter

Färsk pasta för 4 personer – jag valde spenat- och ricottafylld tortelloni.

800 g småtomater av god kvalitet, gärna varierande sorter
10-15 små eller delade vitlöksklyftor
3-4 msk olivolja
parmesanost
ca 1 dl hackade örter med lite citron på, jag tog persilja men det är gott med tex basilika eller koriander med.
ev. 1 finskuren färsk chili
salt
peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Halvera alla tomater och lägg med den rundade sidan neråt i en ugnsform du gnidit in med lite olivolja. Lägg ner de små vitlöksklyftorna med samt ev. chili, ringla sedan över rikligt med olivolja, salta och peppra. Ställ in mitt i ugnen i ca 20 minuter (kolla så inte vitlöken blir bränd). När det är ca 5 minuter kvar kokar du din pasta (eller ja, det beror ju på hur länge just din pasta ska koka). Hacka örterna och droppa över lite citron och riv parmesanost. När pastan är klar häller du av den och häller ner tomaterna med sin saft i pastan och rör om försiktigt. Voilá!

Mina barn ville inte ha persilja så den och parmesan serverade jag bredvid. Så. Galet. Gott!!!

IMG_8335IMG_8336

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s