Snart slut på den HÄR vardagen.

I dag är jag föräldraledig med Filip. Det har varit SÅ skönt att få vara hemma lite längre med honom, i och med att det (absolut säkert) är sista barnet så har vi verkligen ansträngt oss för att ta tillvara på tiden, det har ju även gett mer tid till de stora pojkarna även om det med en liten plutt i huset alltid är den minstes behov som kommer först. 

Dagarna med honom lunkar på i ett ganska behagligt mönster, på tisdagar och torsdagar går den av oss som är hemma med honom till Öppna förskolan (veckans höjdpunkt för honom) och övriga dagar blir det lite småfix hemma och nån promenad ute på förmiddagen, innan han sover sina 2 h middag vid 12. Lagom till han sovit färdigt kommer de stora grabbarna hem och då går det i ett – det är läxor, aktiviteter, träningar och middagsfix. 

Det känns som han är redo för förskola, han älskar öppna förskolan och de börjar nästan bli svårt att hitta på bra aktiviteter för honom på förmiddagarna när vi är själva. Jag kommer att ta första inskolningsveckan med honom, från den 7:e januari, och maken tar den andra, då jag börjar mitt nya jobb. 

Vi kollar till hönorna med, lite varje dag. Nu har de så sakteliga börjat lägga ägg igen efter en lång ruggningsperiod.

Vi har ju haft det så här nu i ungefär 1½ år, att vi delar på veckorna, och det har, precis som med de äldre barnen, varit jättebra! Men nu känns det att vi laddar om för något nytt, nu blir det inga mer föräldraledigheter framöver, jag byter både jobb och bransch och livet kommer liksom in i en ny fas. Vad det blir av den vet jag inte exakt, men jag tror och hoppas att den kommer bli bra den med! Men först är det ett lååångt jullov med alla barnen, det ser jag fram emot!

Var tvungen att slänga med en bild från glögg-grillning på Uvaberget i Tenhult, kom på att jag aldrig skrev om det sen! Det var himla mysigt (om än kallt) och det godaste sättet att dricka glögg på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s