Krispig broccolisallad med citron

I dag är det fullt VAB-läge här hemma, Filip har rätt mycket feber och det är inte mycket som den lilla herrn vill eller orkar göra. Därför tänkte jag fuska med färdigköpt ost- och skinkpaj till lunch i dag, men TILL den vill man ju ha något fräscht! Den här salladen har jag gjort ett par gånger de senaste veckorna, är totalt fast i den! Har kanske lite järn- och c-vitaminbrist eller något, för jag blir så galet sugen på den… Barnen tycker den är lite för ”hård”, självklart kan man ge grönsakerna ett hastigt uppkok om man vill, men jag tycker den är godast rå.

Gillar man inte vitlök så skippar man det, vill man bara ha broccoli eller blomkål så tar man ju det såklart.

Krispig broccoli- och blomkålssallad med citron

1 litet huvud blomkål
1-2 knippen broccoli

0,5 dl citronjuice
0,5 dl olivolja
1-2 vitlöksklyftor
salt

Strimla blomkål och broccoli fint, jag brukar inte ta så mycket av stjälken här utan den sparar jag till någon annan maträtt. Det går att göra på mandolin, men då blir det VÄLDIGT smuligt. Vispa ihop dressingen och häll den över salladen, blanda väl. Godast om den får stå en liten stund – den står sig utan problem upp till en vecka i kylen och blir bara bättre då, så passa på att gör en stor sats!4 reaktioner på ”Krispig broccolisallad med citron

  1. Pingback: Svamprisotto | godatankar.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s