Höstig helg

Det har blivit en lugn helg det här, dels pga skitväder ute, dels pga vi varit trötta allihop och dels pga att jag varit lite småhängig. Skönt med en sån helg ibland, speciellt när vädret ändå inte gör så mycket aktiviteter roliga.

Men visst, lite har vi gjort ändå, vi har tex beställt en frys att ställa i garaget. I köket har vi två delade kyl/frysar vilket funkar perfekt till vardags och gör att vi inte har massa saker i frysen som man sen får slänga. Också väldigt bra när vi har allt bröd i frysen, den ena öppnas ju då ganska ofta för att ta ut en skiva till frukost eller så av barnen, men då blir inte allt i frysen utsatt för värme. Däremot har vi fått mer och mer besvär nu när vi gör egen sylt, marmelad och annat sånt, så genom att köpa till en till frys räknar jag nu med att tex kunna tärna upp en stor del av de äpplen vi har och frysa in. Det går ju göra äppelmos med, men det går inte åt så mycket i den här familjen så då är bitar bättre, går ju göra paj eller tex lägga i en gryta. Jag gör ju gärna lite mer lättsockrad sylt och då behöver man kunna frysa in den för att den ska stå sig. Skulle vi sen vilja köpa nån ekologisk köttlåda är det ju också enklare med en extra frys!

Har handlat lite nödvändigheter till hösten med, eller ja, mest ett par nya gympaskor till Oliver. Båda barnen är helt ointresserade av kläder och shopping, men jag vägrar köpa kläder om de inte är med och provar eftersom då blir de aldrig använda. Visserligen billigt, men LITE intresse hade ju varit kul ibland. Iofs känner jag mig lite halvdan på shopping med just nu, allt sitter år på ett obekvämt sätt nu efter semestern…. Annars är ju hösten den roligaste tiden att shoppa på! På jobbet nu har jag ju arbetskläder, vilket går åt eftersom man lätt blir skitig. Det är himla skönt oftast, men man tappar lite möjligheter att känna sig personlig ibland.

Annars har jag hunnit slappa, läsa bok och kolla film i helgen, inte illa pinkat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s