Majsplockning

Det har varit full rulle på saker att göra den här helgen. Maken spenderade HELA lördagen med att gräva grund för växthus och köra bort gräs och jord, jag och Oliver tränade och sen tog jag med alla 3 barnen och plockade majs på Strands gård.

Vi försöker göra det en gång om året i alla fall. Jag tillagar helst min med blasten på, i ugnen på 225 grader eller på grillen under lock, i ungefär en kvart. De blir vansinnigt saftiga då! Är de inte nyplockade kan man låta dem ligga i lite vatten en stund först så inte skalet brinner upp. Testar även att frysa in ett gäng, rakt in med blast och allt, utan att förvälla (eller ens lägga i plastpåsar för jag hade inga tillräckligt stora). Hoppas på bra resultat!

Gott att äta dem färska med!
Hur lätt tror ni det var att plocka majs med den här som sprang iväg i majsraderna? Svar: inte lätt. Plockade typ 7 kg på 3 minuter och sprang sen efter innan han blev överkörd av en traktor. Hurra.

Annars har vi plockat ner ett gäng äpplen för att försöka förvara dem lite innan de ramlar ner och blir överkörda av vår gräsklippare.

I dag har vi varit och handlat typ hela dagen, ni vet saker ungarna behöver (skolkläder, gympaskor, höstskor och allt annat) och en del annat, tex en ny rabarber och lite smått.

Nu är jag helt slut så nu tänker jag ta ett glas vin och slappa i soffan en stund, men det var skönt att bocka av lite från den mest akuta ”att-göra-listan”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s