Skit på skärmen

Ja det är ju ingen brist på just skit på skärmen, men jag är rätt bra på att inte följa sådana sidor eller personer som inte tillför mig något bra. Jag har sedan länge avföljt alla träningskonton, trendkonton och dietkonton. I mitt facebook-flöde är det ju mest (inaktiva) vänner och de företag jag vill ha information om, typ lunchmenyer och så, och på instagram är det övervägande kategorin ”vackra foton” förutom vänner. Jag väljer helt enkelt bort det mesta som jag själv skulle kategorisera som ”skit på skärmen”, det är väl det enklaste när det finns valfrihet?

Själva skärmen i sig är ju skit i och för sig, det ÄR för lätt att ta upp telefonen och slöscrolla när man har tråkigt. Jag försöker, men ok, inte tillräckligt mycket. Ibland är det bara skönt att försvinna en liten stund, tömma hjärnan på det mesta utom lite roliga bilder, fast egentligen behöver den väl bara vila.

Här är en bild från min ”guilty pleasure”-sida, cheezburger, den får bara åka upp på skärmen när jag vill rensa hjärnan från vardagsplanerandet. Inget innehåll, bara lite roliga bilder och texter.

Till skillnad från maken så är jag en förespråkare för sociala medier (uppenbarligen) för jag tycker det finns så mycket roligt och bra med dem. Det gäller bara att vara lite selektiv med sitt flöde, och ha att ha en STOR portion distans till det som flimrar förbi. Att förstå att det som visas på instagram är tillrättalagt känns väl självklart nu, men jag tycker att det är kul med. Instagram för MIG är att få dela höjdpunkter, roliga stunder och bra minnen – vill jag dela med mig av jobbiga saker och vardagliga problem så gör jag det hellre här, där jag kan utveckla mig lite. Men den möjligheten har såklart inte alla.

Mitt instagram.

Sedan kan man väl hävda att det är att blunda för problemen att inte följa skit, men det finns väl bättre sätt att handskas med det än via facebook tänker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s