Trädgården före midsommar

Nu äntligen börjar det hända lite trädgården, efter en långsam och kall start. Vi njöt för fulla muggar av sommarvädret i helgen, och jag passade på att gå en runda och fota lite.

Jag gillar verkligen vår altan. Det stora parasollet är årets tillskott (från IKEA) och gör att middagar på altanen blir lite mer behagliga.
Vår klinkrade altan är dessutom ännu bättre än vi vågat hoppas på, lagom varmt även mitt i solen och inte så kallt som jag var rädd för på tex morgonen. Superenkel att underhålla med! Soffgruppen håller däremot på att falla i bitar dessvärre… =/
Vid hönshuset blommar en av pionerna, är så glad över att jag nu fått blommor på den!
I grönsakslandet är det ännu inte så frodigt, men trots att tomatplantorna ser lite rangliga och skruttiga ut så producerar de ändå tomater, och det får ju vara huvudsaken

Lämnar man den övergripande dokumentationen så finns det mycket vackert att krypa nära! Vad sägs tex om att pionen ni såg vid hönshuset som är mörkt persikofärgad verkar ändra färg efter ett tag och blir skirt vit-rosa?

Så himla fin!
I smultronlandet ger MÄNGDER med blommor hopp om en rik skörd framöver.
Björnbärens blommor är nästan löjligt skira och de blommar över på ett par minuter känns det som.
Den står i en kruka mitt på altanen och ger lite grönska åt den stenlagda altanen.
På äppelträden är det så vansinnigt mycket knoppar att det liksom inte går att beskriva, vi kommer få gallra bort nästan 80% gissar jag för att trädet ska orka hålla upp sig självt hjälpligt – och då är det ändå ett kraftigt äppelträd!
Jag tror att krusbären kan bli ett av de bär som mognar först i trädgården, möjligen ihop med vinbären som också ligger långt framme.
Och sen tomater då, i alla former. Här är det plommontomater…
…här är det krukmakaren tigrette…
och som vanlig tomat har vi Promyk och Ace.
I mitt gurkland har jag satt ut ett gäng nya plantor till druvgurkor, de förra tvärdog och lämnade mig med bara 3 av 9 plantor. Men jag har förhoppning om dessa, de verkar klara utplanteringen bra! Täckodlingen får agera lite solskydd med så här i början.

Det var en liten kik på hur det ser ut på baksidan just nu, eller delar av den i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s