Januari till juni

Tyckte inte dagens julkalenderinlägg var så roligt, så jag tänker att jag istället ska ta och börja sammanfatta det här året lite.

Det har ju liksom varit ett år utöver det vanliga, det kan man väl säga. Men hur började det?

Vi inledde året med VAB nästan hela januari, i ett riktigt grått och trökigt skitväder, för någon vinter blev det ju inte på riktigt. Jag var grymt sugen på att växla upp med lite mer odling, så redan i januari stod det tomatplantor under växtbelysning i vardagsrummet.

I februari tror jag Filip peakar sin absolut pillrigaste period, herregud det gick inte att titta bort en sekund. I backspegeln nu så är han ju faktiskt mycket lugnare nu ändå, så himla skönt, och så är han väldigt rolig med allt prat nu med.

Vi försöker hantera tristessen av den uteblivna vintern med att fixa lite inne, det blev ny soffa och så fick Lukas rum ett ordentligt ansiktslyft.

Om vi klarade februari utan VAB så var vi inte lika tursamma i mars, tror vi var sjuka i omgångar nästan hela månaden. Covid kom till Sverige och det kändes ogreppbart och långt borta ändå, men vi påverkades inte så mycket. Jag odlar och odlar (lite väl tidigt skulle det visa sig) och fina små tomatplantor sträcker sig mot det lilla dagsljuset.

I trädgården planeras det för sommaren för fullt.

April och jag är lite deppig efter den sega vintern, lite mycket att göra på jobbet och så pandemi-läget. Jag lagar mat och bakar en del, det är ju ändå påsk, och den här klassiska påsk-tårtan fick en plats på bloggen.

Annars är det mycket fokus på odling, det är lite nytt och känns väldigt kul att fokusera på i en annars lite grå vardag. Nu när jag tittar på bilderna känns det orimligt långt bort, men förr eller senare är ju vintern förbi och det är dags att odla igen. Bäst i april var annars vår heldag i Isaberg, på höghöjdsbanan!

I maj gör vi det bästa av restriktionerna och spenderar så många helger som möjligt på vandrande fot, bland annat på Västanåleden.

I slutet av månaden åker vi på vår inbokade ”glamping” som blev allt annat än glamourös pga skitväder, kyla och regn. Men det var ju en upplevelse ändå.

Sen kom juni och bjöd på kanonväder, och det blev en helt annan och mycket trevligare period. Vi var bland annat i Borås djurpark…

…och på altanen var det varma sommardagar i grönskan som hägrade.

Tyvärr får vi ställa in vår planerade semesterresa till Tyskland, den vet jag inte när den kommer bli av. Månaden avslutas med ett armbrott för O som kör omkull med cykeln, men 2 veckor med gips är ju ändå överkomligt.

Det var en del av första halvåret 2020, ett år som inte riktigt blev som det skulle kan man väl säga, och då är vi ändå i mångt och mycket skonade från allvarliga konsekvenser av Covid.

2 reaktioner på ”Januari till juni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s